Cei mai importanti alergeni din casa ta care afecteaza sanatatea copilului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Stranutul, secretiile nazale si oculare deranjante, eruptiile pe piele, mancarimile nazale si in gat sau dificultatile la respiratie pot fi semnul unei alergii respiratorii.

Alergiile respiratorii (rinita alergica, astmul) sunt tot mai frecvente in zilele noastre, afectand un numar mare de copii, uneori de la varste foarte fragede. Cel mai des, alergiile respiratorii sunt declansate de alergeni din casa, “ musafiri nepoftiti” pe care ii putem elimina prompt, pentru o buna sanatate a celui mic.

Cei mai importanti alergeni domestici
Mucegaiul: este o ciuperca ce se gaseste atat in casa cat si in mediul ambiant. Creste in zone umede si prost ventilate si poate produce probleme reale copiilor. El se gaseste indeosebi in bai cu probleme de scurgere, pereti cu igrasie dar si in pivnite umede sau in curte sub frunzele moarte. Atentie la florile de apartament, adeseori pamantul de flori este infestat cu mucegaiuri. Florile de apartament nu vor fi puse in camera copilului mic iar daca observati albirea suprafetei pamantului din ghiveci, e bine sa le eliminati complet din casa.

Insectele produc alergii
Insectele sunt periculoase prin dejectiile pe care le elimina in casa si care pot afecta copilul. Eliminarea lor este obligatorie. Tratamentele anti-gandaci trebuie facute cu atentie, astfel incat copilul sa nu vina in contact cu insecticidul, orice tip de insecticid fiind extrem de toxic pentru cel mic.

Acarienii si alergiile la copil
Acarienii sunt niste organisme microscopice care se hranesc cu celulele moarte care se descuameaza permanent de pe tegumentele umane. Ei sunt unul dintre cauzele principale ale alergiiilor respiratorii si se gasesc in special in saltele, asternuturi, prosoape sau haine purtate timp indelungat fara a fi spalate. De aceea este foarte importanta schimbarea deasa a asternuturilor, igienizarea frecventa a paturilor, aerisirea si aspirarea saltelelor, pernelor si pilotelor, mai ales in camera copilului.

Animalele de companie pot produce alergii la copii
Animalele de casa cu blana pot produce probleme copiilor, atat prin parul pe care il lasa cat, mai ales, datorita salivei pe care o imprastie, pe propria blana si in casa. Cea mai periculoasa, in acest sens, este pisica, care obisnuieste sa-si linga blana frecvent, eliminand in aer permanent particule de saliva care pot irita mucoasa respiratorie a copilului si declansa reactia alergica. Daca indepartarea animalului nu este o optiune, trebuie limitat contactul apropiat cu acesta, in special in cazul sugarului. Cu cat copilul este mai mic, cu atat el este mai sensibil la actiunea alergenilor domestici, de aceea se impune o atentie sporita in prezenta bebelusilor. 
Eliminarea acestor musafiri nedoriti din casa este binevenita daca aveti copii de orice varsta, chiar daca acestia sunt sanatosi pe moment. In timp, expunerea repetata la acesti alergeni respiratori poate cauza probleme chiar si persoanelor sanatoase.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cei mai importanti alergeni din casa ta care afecteaza sanatatea copilului