Ceaiuri folositoare in constipatie si hemoroizi

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceaiuri

Ceaiurile din plante medicinale sunt un bun remediu pentru tratamentul afectiunilor colonului. Pentru detoxifierea organismului sunt recomandate in special ceaiurile depurative care pot fi consumate in orice cantitate si au efect de a usura defecatia. Persoanele care sufera de constipatie si hemoroizi trebuie sa incerce astfel de preparate din plante medicinale care fiind in numar foarte mare si toate eficiente, se pot schimba, astfel realizandu-se o variatie in ceea ce priveste gustul ceaiului.

Administrarea a 3 cani de ceai pe zi este un tratament foarte simplu si eficient pentru contipatie si hemoroizi.

Astfel de plante cu proprietati depurative sunt: coada-soricelului, angelica, crusinul, coada-calului, lumanarica, frunzele de mur, roinita, urzica, volbura, paducelul, papadia, nalba, obligeana, soc, talpa-gastei, scoarta de stejar, sofranel, trei-frati-patati, pedicuta, limba-mielului, leurda, leusteanul, rostopasca, varza, musetelul, cedrul, etc.

1. Urzica sub forma de suc are efect detoxifiant, remineralizat, depurativ, hemostatic, antiinflamatoriu pentru organism. Ceaiul din frunze de urzica are efect vindecator, se bea cate jumatate de cana inainte de masa, de doua ori pe zi. La fel de bun este decoctul din urzici.

2. Tija si frunzele de papadie sunt foarte eficiente in tratamentul acestor afectiuni, au efect depurativ, de reducere a colesterolului din sange si scadere a glicemiei.

3. Rostopasca este o planta erbacee medicinala care poate ajuta in tratamentul hemoroizilor. Se culege rostopasca, se pune la uscat, se taie in bucatele lungi de 1-2 cm, se pun intr-un brocan si se adauga apa fierbinte apoi se inchide ermetic. Se lasa la infuzat timp de 4-6 zile, apoi se strecoara si se bea cate o lingura de trei ori pe zi. Tratamentul se face timp de 4 saptamani.

4. Ceaiul din flori de paducel ajuta in cazuri de hemoroizi pentru restabilirea sanatatii. Se adauga patru lingurite de planta uscata la 200 ml apa fierbinte si se fierbe 20-30 minute. Apoi se strecoara si se ia cate o lingurita de trei ori pe zi. Acest tratament este eficient in cazuri de hemoroizi.

5. Ceaiul din frunze de dafin se foloseste in tratamentul hemoroizilor. Se adauga 25 de fruze de dafin la 3 litri de apa fierbinte, sau 10 grame de frunze la o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat timp de 5 minute, se strecoara si se bea. Se poate bea o cana de ceai de 2-3 ori pe zi.

6. Ceaiul din flori de musetel este un bun remediu pentru diferite afectiuni dar si pentru tratamentul hemoroizilor.
De asemenea, baia de aburi de infuzie de musetel este o metoda de tratament pentru cei care sufera de hemoroizi. Se lasa la infuzat florile de musetel in apa clocotita si apoi se face o baie de aburi timp de 5 minute.
Tratamentul se repeta in fiecare zi pana ce se elimina simptomele create de astfel de afectiuni – constipatie si hemoroizi.

7. Baile cu aburi de infuzie din flori de lumanarica este un mod simplu de a trata hemoroizii. Se pune o cana de planta uscata la 5 litri de apa fierbinte, se lasa la infuzat timp de 10 minute, apoi se aplica tratamentul cu baia de aburi timp de 5 minute.

8. Coada-soricelului este o planta medicinala cu efect antiinflamator, analgezic, antiseptic, de calmare a mancarimilor, rosetii pielii, foarte eficienta pentru a fi folosita in tratamentul hemoroizilor si constipatiei. Ceaiul din coada-soricelului este un bun remediu pentru vindecarea hemoroizilor care sangereaza. Se pune o lingurita de planta la o cana de apa clocotita, se fierbe 5 minute, apoi se strecoara si se poate folosi. Baia de sezut din decoct de coada-soricelului este eficienta pentru tratamentul hemoroizilor. Ceaiul din flori si frunze de coada-soricelului se recomanda si in tratamentul altor afectiuni: raceala, osteoporoza, dureri reumatice, suferinte ale organelor genitale si altele. Decoctul din coada-soricelului ajuta in oprirea sangerarilor si in ameliorarea simptomelor create de hemoroizi.

9. Scoarta de stejar si coada-calului sunt folosite in tratamentul hemoroizilor. Se face un amestec din aceste ingrediente (5 parti scoarta de stejar si 3 parti coada-calului) si se adauga 2 linguri de plante la 500 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 5 minute si apoi se strecoara si se adauga in apa de baie. Acest tratament este usor de realizat si se face in fiecare zi.

10. Uleiul de cedru este un bun remediu pentru hemoroizi, constipatie si obezitate deoarece are proprietati antiinflamatoare, antibacterine, calmante, de eliminare a toxinelor, de crestere a rezistentei organismului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiuri folositoare in constipatie si hemoroizi