Ceaiuri care te ajuta sa adormi

Posted by admin. on Friday, March 27, 2015 Under: Stiri din Sanatate

O noapte nedormită te epuizează și îți dă peste cap activitatea zilnică, dar lipsa somnului poate duce și la probleme serioase de sănătate. Vezi care sunt ceaiurile care te ajută să dormi mai bine.

Ceaiul de floarea pasiunii

Floarea pasiunii este o plantă folosită de sute de ani împotriva anxietății și a insomniei, datorită efectului ei de a stimula producția de aminoacizi din creier, promovând o senzație de calm. Ține, însă, cont că atunci când este combinată cu alte plante, efectul de calmare nu mai este atât de puternic.

Ceaiul de valeriană

Valeriana este folosită în diverse medicamente, inclusiv în cele pentru somn, potrivit livestrong.com. De obicei, pentru a obține un ceai care să te scape de insomnie, trebuie să amesteci valeriana cu alte plante care au același efect.

Ceaiul de mușețel

Mușețelul este folosit pentru tratarea mai multor boli, inclusiv a anxietății și insomniei. Studiile au arătat că această plantă are un efect de calmare a pacienților care suferă de anxietate și este eficient și în tratarea lipsei somnului.

Ceaiul de lavandă

Lavanda este o altă plantă care are proprietăți anti-stres și de calmare. Consumată sub formă de ceai, ajută la tratarea insomniei.

Ceaiul de mentă

Menta este considerată benefică împotriva problemelor digestive, însă are și proprietăți de calmare. Consumată înainte de culcare, te liniștește și te scapă de stres.

sursa: unica.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiuri plante  insomnii  remedii naturiste  lavanda  valeriana  lipsa somnului