Ceaiul de rodie scade colesterolul

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 29, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai de rodie

Rodia nu are nimic inutil, toate partile sunt extrem de utile. Fructele contin vitamine, fibre, substante minerale si microelemente - calciu, magneziu, potasiu, mangan, sodiu si dau 60% de suc, cu un continut ridicat de antociani. Sucul speciilor cultivabile de rodie, contine 8%-20% de zahar (glucoza si fructoza) si 10% de acid citric, acid malic, acid oxalic si acizi organici, substante volatile, azotate, tanin, sulfati, cloruri si alte saruri.

In coaja fructului, radacini si scoarta copacului sunt pana la 32% de taninuri. Scoarta si radacinile copacului de rodie au proprietati medicinale, din frunze se prepara un ceai medicinal. Florile uscate de rodie sunt folosite pentru ceai care are gustul ceaiului din flori de Hibiscus.

Coaja de rodie este un instrument extraordinar care te va ajuta sa scapi de orice fel de infectii la stomac. Coaja de rodie are, de asemenea, proprietati destul de puternice si cand vine vorba de tulburarile intestinale. 

Dupa ce ati consumat rodia, cojile se lasa la uscat in jurul a 14 zile. Raportul dintre coaja de rodie uscata si apa calda ar trebui sa fie, nu mai mult, nu mai putin, de 1:20. Adica la 10-12 grame de coaja de rodie uscata se adauga 200 de ml de apa fiarta. Acoperiti ceasca cu un capac si lasati-l sa se linsteasca timp de 25-30 de minute.

sursa: www.life-carebio.com

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiul de rodie scade colesterolul