Ceaiul de lemn dulce, aliatul de încredere al femeilor

Posted by admin. on Wednesday, April 22, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Ceaiul de lemn dulce este un remediu naturist binecunoscut ce oferă organismului numeroase beneficii şi serveşte drept remediu ieftin şi accesibil diverselor afecţiuni cronice sau acute.

La ceaiul din rădăcină de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) putem apela în sezonul rece pentru probleme ale tractului respirator, precum tusea uscată şi bronşita cronică.

O simplă infuzie va calma tusea, gâtul uscat şi va stimula procesul gastric.

Ceaiul miraculos este benefic în special doamnelor şi domnişoarelor datorită efectelor sale estrogenice, ajutând la calmarea simptomelor premenstruale.

Proprietăţile antiinflamatoare, antiartritice şi antialergice ale acestuia oferă un real sprijin doamnelor ce se află în procesul de menopauză, ameliorând simptome neplăcute, precum iritabilitate, bufeuri, transpiraţie, şi poate fi folosit ca adjudvant în tratarea reumatismului şi a osteoporozei, deoarece stimulează producţia de cortizon în organism, scrie www.ziarulring.ro

Datorită efectelor sale, ceaiul de lemn dulce este, de asemenea, recomandat ca sprijin în tratamentul infertilităţii la femei. Printre alte beneficii se numără şi cele protective şi detoxifiante asupra ficatului şi, potrivit zvonurilor, acesta ar ajuta la redobândirea fermităţii sânilor.

Atenţie! Ceaiul de lemn dulce nu trebuie consumat pe timpul sarcinii şi nici nu este recomandat persoanelor cu probleme cardiovasculare fiindcă poate ridica tensiunea! Ceaiul este disponibil în magazinele cu produse naturiste şi în comerţ, în diferite combinaţii cu alte plante şi extracte similare.

Interesant de ştiut: extractul este folosit des în industria parfumurilor ca ingredient de bază, şi în ţările nordice gustul său plăcut este întâlnit în diverse dulciuri tradiţionale.

sursa: ziarulring.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lemn dulce  remedii naturiste  bronsita cronica  beneficii lemn dulce  tuse uscata  menopauza