Ceaiul de busuioc, remediul naturist pentru diabet

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 14, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Busuiocul este o plantă aromatică fiind cunoscută pentru utilizările sale în lumea culinară, însă şi ca plantă sfântă. Dar ştiaţi că îl puteţi consuma şi sub formă de ceai? Fiertura preparată din busuiocul uscat este un remediu naturist care reface organismul şi întăreşte sistemul imunitar. Pentru a prepara ceaiul nu avem nevoie decât de un pumn de busuioc proaspăt pe care îl fierbem în 250-300ml de apă vreme de 5-6 minute, peste care adaugăm o linguriţă de miere sau suc de lămâie după gust. Busuiocul consumat sub formă de ceai poate fi de folos în următorele afecţiuni:

- Pentru cei care suferă de diabet, busuiocul, atât proaspăt cât şi cel uscat, poate scădea nivelul zahărului în sânge. Uleiurile esenţiale unice din compoziţia sa contracarează efectul negativ al radicalilor liberi şi îmbunătăţeşte funcţiile pancreasului.

- Scade colesterolul. Busuiocul are abilitatea de a scădea nivelul trigliceridelor şi va ţine colesterolul sub control.

- Remediul perfect pentru febră, tuse şi răceală. Busuiocul este una dintre cele mai puternice plante cu efect antimicrobian şi antifungic. Uleiurile prezente în acesta, precum camfor şi eugenol, împreună cu fitonutrienţii săi descongestionează căile respiratorii şi ajută organismul să lupte cu infecţia. Pentru răceală trebuie să alegi câteva frunze de busuioc proaspăt şi să le laşi la fiert în 100ml de apă până când se înjumătăţeşte cantitatea de lichid.

- Curăţă rinichii. Datorită propietăţilor sale, ceaiul de busuioc ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi şi are un efect diuretic, astfel reduce acidul uric. Dacă îndulcim ceaiul de busuioc cu miere, acesta poate sprijini funcţiile rinichilor.

Interesant de ştiut: Numele plantei se trage din grecescul "basilikos" care înseamnă "regal". Busuiocul este orginar din Asia, dar şi-a făcut loc rapid în bucătăria mediteraneană. Face parte din aceeaşi familie de plante ca şi menta şi este considerat plantă sacră în religia hindusă, fiind folosit de mii de ani în medicina ayurvedică.

sursa: ziarulring.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: busuioc  ceai busuioc  beneficii busuioc  diabet  planta aromatica  colesterol  remedii febra  raceala  stiri din sanatate