Ceaiul alb mai bun ca ceaiul verde

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 8, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai alb

Ceaiul verde este cunoscut de foarte multa lume ca fiind eficient în procesul de slabire si în detoxifierea organismului. Aceasta planta este folosita de secole întregi ca medicament pentru diferite afectiuni. Cu toate ca are multiple beneficii, se pare ca ceaiul alb este mult mai bun.

Iata si de ce!

Potrivit celor mai recente studii, ceaiul alb este mai putin procesat, contine mai putina cafeina si are mai multi antioxidanti decât orice alt tip de ceai.

Ceaiul alb provine din provincia chineza Fujian si este obtinut din aceeasi planta ca si cel negru sau verde, Camellia sinensis. Frunzele tinere si mugurii sunt procesati foarte putin, de aceea savoarea este mai intensa.

Expertii recomanda ceaiul alb în defavoarea celui verde deoarece nu contine mult tanin. Acesta substanta vegetala poate duce la anemie pentru ca reduce absorbtia fierului în organism.

Ceaiul alb previne obezitatea - Ceaiul alb este recomandat cu încredere de catre cercetatori deoarece contine mai multi antioxidanti, ceea ce înseamna ca poate fi mai eficient în protejarea fata de unele maladii, comparativ cu ceaiul verde.

Oamenii de stiinta au aflat ca aceasta licoare "miraculoasa" previne obezitatea, inhibând dezvoltarea de noi celule adipoase. Ceaiul alb estecunoscut si ca suprimator natural al apetitului. Cum sarbatorile de iarna se apropie si toti vrem sa aratam bine, nutritionistii ne sfatuiesc sa consumam aproximativ 2-3 cesti de ceai alb pe zi. Alaturi de o alimentatie echilibrata "condimentata" cu miscare putem scapa de kilogramele nedorite.

Aceasta cura, care poate dura pâna la sase saptamâni, ne scapa si de stres, dusmanul de temut al sanatatii.

Alte beneficii ale ceaiului alb:

- îmbunatateste sanatatea oaselor, a dintilor
- previne îmbatrânirea pielii deoarece este bogat în antioxidanti
- flavonoidele prezente în ceaiul alb inhiba aparitia si dezvoltarea celulelor de cancer
- previne îngrosarea arterelor si reduce nivelul colesterolului din sânge
- întareste sistemul imunitar si este foarte eficient împotriva racelii si a gripei
- previne instalarea diabetului de tip I
- scade riscul de infarct
- protejeaza împotriva bolilor cardiovasculare

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiul alb mai bun ca ceaiul verde