Ceaiul alb impiedica ingrasarea

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ceaiul alb

O ceasca zilnica de ceai alb este metoda naturala recomandata pentru a scapa de obezitate. Potrivit cercetatorilor, ceaiul alb impiedica aparitia celulelor grase care duc la formarea tesutului adipos. Acest lucru se datoreaza concentratiei ridicate de antioxidanti care stimuleaza metabolismul. Mai mult, proprietatile ceaiului alb impiedica formarea de celule cancerigene si datorita aportului ridicat de antioxdanti protejeaza pielea de radicalii liberi responsabili de aparitia ridurilor si imbatranirea pielii.

Ceaiul alb contine o cantitate considerabila de compusi fenolici, inclusiv flavonoide, acizi fenolici, dar si catechine. In plus, in compozitia ceaiului alb se mai gasesc si teaflavine, cofeina si amino-acizi precum L-teanina, dar si minerale, uleiuri volatine si vitaminele A, B, C si E. Ceaiul alb este recunoscut pentru cantitatea relativ mica de teina pe care o contine, compensand insa prin cantitatea mare de antioxidanti, ceaiul alb contine de 3 ori mai multi polifenoli decat oricare alt ceai. Ceaiul alb contine tanini, fluor si flavonoide, cum ar fi catechine si polifenoli. Acestea sunt responsabile pentru diversele beneficii de sanatate pe care ceaiul alb le ofera.

Beneficiile consumului de ceai alb sunt vaste, acest ceai fiind apreciat de sute de ani in China, iar in ultimii ani a inceput sa se bucure de popularitate si in tarile din Europa. Multi oameni sunt surprinsi sa afle ca toate ceaiurile ( alb, verde, oolong, negru, pu – erh ) provin din frunzele aceleiasi plante : Camellia Sinensis. Conditiile meteorologice, solul, varietatile plantei, dar mai ales modalitatea de procesare a frunzelor, toate au o contributie majora la obtinerea diverselor tipuri de ceai. Ceaiul alb, spre deosebire de toate celelalte tipuri de ceai, este obtinut din mugurii proaspeti si frunzele tinere ale plantei, fiind fermentat foarte putin, si astfel pastrandu-si savoarea, dar mai ales proprietatile.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceaiul alb impiedica ingrasarea