Ceai de detoxifiere cu ghimbir si turmeric, de consumat dimineata

Posted by Alin Marinescu on Monday, April 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai de ghimbir

Ghimbirul este un excelent stimulent digestiv: el favorizeaza aparitia enzimelor cu rol in absorbtia eficienta a nutrientilor si combate disconfortul digestiv dupa o masa imbelsugata. In plus, ghimbirul ajuta si la prevenirea balonarii si a indigestiei, datorita unor substante chimice care tonifiaza musculatura tractului digestiv si care scad nivelul acidului gastric (cel care conduce la arsuri stomacale).

Ghimbirul imbunatateste digestia, ajutand organismul sa elibereze enzime care descompun mancarea, astfel incat nutrientii sa fie asimilati usor si rapid.

Turmericul curata ficatul. Curcuma, o fitochimicala care ii da culoarea portocalie turmericului, stimuleaza producerea bilei. Ficatul utilizeaza bila ca sa elimine toxinele.

Alte ingrediente din ceai: scortisoara care actioneaza ca un antiinflamator si piper cayenne care incalzeste corpul si revigoreaza metabolismul.

Ingrediente: o bucata de ghimbir de 6-8 cm, 1 lingurita de turmeric, 2 betisoare de scortisoara, ½ lingurita de piper cayenne, 1-2 lingurite de miere de calitate, 1 felie de lamaie.

Preparare: curata ghimbirul si taie-l feliute. Pune-l intr-o oala cu 4-5 cesti de apa si fierbe-l. Da focul mic si fierbe-l inca 10 minute, apoi adauga scortisoara, turmericul si piperul cayenne. Mai fierbe inca 10 minute. Strecoara-l si adauga mierea si lamaia.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ceai de detoxifiere cu ghimbir si turmeric  de consumat dimineata