Cea mai simpla cale de a lupta cu bacteriile din bucatarie

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Bacteriile, mai ales in bucatariile mari, asa-zis "industriale", reprezinta o mare problema. Continuu se cauta metode pentru a fi tinute sub control. Iar recent un studiu a scos la iveala un ingredient extrem de eficient pentru asa ceva: uleiul.

Studiul a aratat ca simpla acoperire a diferitelor suprafete de gatit cu o pelicula fina de ulei face ca bacteriile sa nu se mai ingramadeasca si ascunda in crapaturi existente, de unde sunt greu sau imposibil de indepartat, dezvoltandu-se in pace, arata ziare.com, care citeaza Science Alert. Astfel sunt prevenite contaminarile cu microorganisme ca Salmonella, Listeria sau E. Coli, a aratat o echipa internationala de oameni de stiinta. In lipsa acestui strat protector, contaminarea este si de 1.000 de ori mai mare, a demonstrat studiul.

Iar partea si mai buna e ca poate fi folosit ulei comun, deloc scump. Practic, e o metoda simpla, ieftina si sigura de a preintampina acumularile de bacterii in timpul prepararii mancarurilor. Urmeaza ca oamenii de stiinta sa vina si cu cel mai bun ulei sau combinatie de uleiuri, pentru ca rezultatul sa fie si mai impresionant. Se estimeaza ca in SUA mor 3.000 de oameni, anual, din cauza contaminarii suprafetelor de gatit, iar in tarile aflate in curs de dezvoltare se ajunge si la 2 milioane de cazuri.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cea mai simpla cale de a lupta cu bacteriile din bucatarie