Cea mai mare greseala cand te cantaresti

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Pentru unele femei, cantarul este singurul obiect din casa care aduna mai mult praf decat orice alt bibelou. Doctorii au o explicatie pentru acest comportament care te obliga sa eviti cantarul. Ideea este simpla: “daca nu stiu sigur ca am luat in greutate, poate nu m-am ingrasat”. Prin urmare, ai toate sansele sa eviti sa dai ochii cu cantarul dupa doar cateva zile, saptamani sau luni in care ai mancat tot ceea ce ai vrut, fara sa iti pese de consecinte. Incearca sa iti rezolvi problemele pe care le ai cu cantarul.

Daca incerci sa slabesti, urca-te pe cantar lunar. Cantareste-te la primele ore ale diminetii, dezbracata, dupa ce ai fost la toaleta, si in aceeasi perioada in care ai ciclu menstrual - nu atunci cand ai toate sansele sa ai retentie de apa si greutatea ta sa oscileze. Daca iti mentii greutatea dupa ce ai scapat recent de cateva kilograme, urca-te pe cantar cel putin o data pe saptamana. In acest fel se mentin in forma cei mai multi oameni. Nu te panica din cauza fluctuatiilor de greutate mai mici de 2 - 2,2 kg (fie ca te ingrasi, fie ca le dai jos); aceasta este o fluctuatie normala.

Un indicator mult mai bun decat cantarul pentru scaderea în greutate este centimetrul. Masoara-ti talia, bustul, soldurile si coapsele de fiecare data cand cantarul se încapataneaza sa nu-si miste acul, desi tu stii ca ai tinut dieta si ai facut miscarea potrivita. Astfel te vei asigura ca esti pe drumul cel bun!

Fiecare centimetru pierdut înseamna grasime slabita, indiferent de ce arata cantarul. Pentru o monitorizare zilnica te sfatuiesc sa folosesti un jurnal alimentar. Acesta te ajuta sa îti înregistrezi aportul caloric, modificarile în comportament si nivelul de activitate fizica. Daca acestea se modifica, vei scadea în greutate sau te vei mentine în continuare, cu siguranta.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cea mai mare greseala cand te cantaresti