Cea mai bogata sursa naturala de proteine usor digerabile

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 24, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Spirulina este o alga albastru-verzuie spiralata cu calitati terapeutice extraordinare. Ea creste in mod natural pe lacuri cu ape alcaline unde alte microorganisme nu pot trai. Este produsa si utilizata in peste 60 de tari ale lumii datorita proprietatilor sale deosebite. Spirulina este un amestec echilibrat din punct de vedere fiziologic de albumine, hidrocarburi, vitamine, aminoacizi, micro si macroelemente, acizi grasi esentiali, totalizand peste 50 de componente. Contine numai 5% grasimi si 0,8% colesterol, dar toate substantele necesare organismului uman pentru o activitate vitala normala. Poate corecta functiile si sistemele organismului. Contine proteine si aminoacizi, hidrati de carbon, lipide, carotenoizi, vitamine (provitamina A, B1, B2, B6, B12, E si in canitati mari vitamina H), steroli, compusi minerali.

Se poate folosi ca adjuvant intr-o serie de afectiuni: hepatite cronice, ciroza hepatica, gastrite, ulcer gastric si duodenal, diabet zaharat tip 11, insuficienta renala si cortico-suprarenala, obezitate, anemii, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, distonie neurovegetativa, suprasolicitare nervoasa, efort intelectual sustinut, carente de calciu si magneziu, impotenta, frigiditate, glaucom, cataracta, retinopatii, incetineste procesul de imbatranire, profilaxia infectiilor microbiene si virale, profilaxia bolilor maligne, radioprotectie, duce la cresterea performantelor sportive si creste lactatia tinerelor mame. Este un supliment nutritiv, neavand contraindicatii si efecte adverse.

La adulti se administreaza 1,6 – 3 grame pe zi in trei prize, cu aproximativ o jumatate de ora inainte de masa (8 – 15 comprimate sau 4 – 8 capsule pe zi). Aceasta cantitate suplimenteaza hrana in afectiunile cronice indicate mai sus. Pentru intretinere sunt suficiente 1,2 – 1,6 grame pe zi, in doua sau trei prize egale (6 – 8 comprimate sau 3 – 4 capsule pe zi). Ultima priza trebuie sa fie inainte de ora 18.00. La copiii mai mari de un an: 0,6 – 1,2 grame pe zi (3 – 6 comprimate sau 1 – 3 capsule pe zi). La sportivi: 3 – 5 grame pe zi, in concursuri se poate ajunge pana la 10 grame pe zi. In tratamentele curative se recomanda ca dupa 30 de zile sa se faca o pauza de 10 zile sau reducerea consumului la un nivel de intretinere, adica 1,2 – 1,6 grame pe zi, la recomandarea medicului. Produsul se poate administra in paralel cu tratamentele specific recomandate de medic.

Fiind un supliment alimentar ecologic pur, spirulina intervine in reglarea tuturor functiilor organismului. Normalizeaza schimburile de substante la nivel celular, restabileste legaturile intercelulare slabite, are actiune antioxidanta, stimuleaza productia de corticosteroizi, insulina, hormoni tiroidieni, adrenalina, noradrenalina. Stimuleaza cresterea. Creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii si are rol antitoxic prin facilitarea eliminarii metalelor grele, toxinelor si radionucleotidelor cu rol important in aparitia bolilor maligne. Previne scaderea numarului de leucocite dupa roentgen-terapie, creste cantitatea de hemoglobina si numarul de eritrocite, stimuleaza organele hematoformatoare. Are, de asemenea, efecte benefice in afectiunile oculare, controleaza senzatia de foame si pofta de mancare.

Cea mai cautata este spirulina platensis. Contine proteine pana la 70%, din care o mare parte (peste 50%) este sub forma de albumina capabila sa fie asimilata usor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cea mai bogata sursa naturala de proteine usor digerabile