Ce trucuri se folosesc in diferite zone ale lumii pentru lupta cu kilogramele in plus

Posted by Alin Marinescu on Sunday, June 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Fie ca vorbim de americani, japonzi sau israelieni, fiecare dintre aceste nationalitati a adoptat anumite planuri alimentare care sa ii ajute in lupta cu kilogramele in plus. Mai mult, din dorinta de a-si creste sansele la o viata sanatoasa, acestia au apelat la metodele folosite cu sute de ani in urma.


America. Dietele si metodele folosite pentru scaderea in greutate s-au schimbat de-a lungul timpului: in timp ce americanii obisnuiesc sa opteze pentru alimente cu continut scazut de grasimi, zaharul a devenit principalul vinovat al cresterii acestora in greutate. Exista, de asemenea, un accent din ce in ce mai mare pe planurile de alimentatie, cu toate ca adesea ajung sa numere caloriile sau aleg dietele discociate.

In Argentina, multi oameni se bazeaza pe ceaiul yerba mate, in timp ce painea etiopiana reprezinta un aliment favorit al dietelor alese de acestia.

Japonia se mandreste cu una dintre cele mai mari sperante de viata din lume - 83,7 ani. Cei mai multi respecta o invatatura confuciana care recomanda  umplerea stomacului in ptroportie de 80%, niciodata nu se ridica de la masa avand senzatia de satietate.

Okinawans au fost, din punct de vedere istoric, unii dintre cei mai sanatosi si cei mai longevivioameni din lume. Cercetatorii au descoperit ca acestia aveau un risc mult mai scazut de a dezvolta boli coronariene sau ale suferinte. Lucrurile au inceput sa se schimbe pe masura ce alimentele occidentale s-au strecurat in dieta Okinawan.

Israelienii urmeaza o dieta cunoscuta drept una dintre cele mai benefice pentru inima, creier si sange: dieta mediteraneana. Aceasta este bogata in legume, grasimi polinesaturate si cateva surse de proteine ​​slabe, cum ar fi nautul si pestele.

In Sardinia barbatii si femeile traiesc deseori peste 100 de ani si se bucura de o alimentati apropiata de cea mediteraneana, la care se adauga painea cu cereale integrale, legumele proaspete si branza de capra. 

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trucuri se folosesc in diferite zone ale lumii pentru lupta cu kilogramele in plus