Ce trebuie să mănânci pentru sănătatea florei intestinale

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sănătatea florei intestinale

Diferite medicamente, dar şi unele alimente, precum cele bogate în grăsimi nesănătoase, mâncăruri procesate, carnea roşie, pot strica echilibrul florei intestinale. Din fericire, există şi alimente care pot reface flora intestinală.

Iaurt
Un  aliment bun pentru flora intestinală este iaurtul. Are în componenţa sa culturi de bacterii vii, care întăresc sistemul imunitar şi ajută la buna funcţionare a digestiei. Este ideal să mănânci iaurt mai ales dacă iei antibiotice. Dacă nu îţi place iaurtul, trebuie să ştii că şi kefirul este benefic pentru refacerea florei intestinale.

Varză murată
Varza murată ajută bacteriile benefice să se mobilizeze, astfel încât să devină mai rezistente la posibilele atacuri ale microorganismelor agresive.
Acțiunea benefică se datorează procesului  în urma căruia lactoza se transformă în acid lactic.

Alimente bogate în fibre
Fibrele au capacitatea de a acționa asupra tranzitului. Fibrele insolubile absorb excesul de apă din intestin, în timp ce fibrele solubile formează un gel vâscos, care încetinește absorbția zaharurilor. În colon, bacteriile bune se vor hrăni cu aceste fibre, ajutând la sinteza unor vitamine. Fibre solubile se găsesc în morcovi, ţelină, castraveţi, citrice, linte, năut, iar cele insolubile în cerealele integrale, orez brun, stafide, struguri, nuci.

Miere
Şi mierea ajută la refacerea echilibrului florei. Datorită conținutului de fructo-oligozaharide, mierea este considerată un produs alimentar prebiotic (prebioticele sunt compuşi care favorizează dezvoltarea bacteriilor bune). Astfel, ajută la restabilirea florei normale şi combate constipaţia. Mierea are şi o puternică acţiune antibacteriană. Are, de asemenea, efect de calmare a mucoasei gastrice.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie să mănânci pentru sănătatea florei intestinale