Ce trebuie stiut inainte de a trece la lentile de contact

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista o serie de motive pentru care atat de multi oameni din intreaga lume se confrunta cu probleme de vedere, varsta inaintata, statul prea mult in fata ecranelor si bolile autoimune fiind doar cateva dintre acestea. Pentru a ajuta la imbunatatirea vederii, Salvino D’Armate a inventat primii ochelari de vedere in jurul anului 1284, in Italia. Leonardo da Vinci a schitat si a descris mai multe forme de lentile de contact in anul 1508, iar in 1632, Rene Descartes a sugerat posibilitatea unei lentile de contact corneene. Adolph Fick a fost primul care s-a gandit sa faca lentile de contact din sticla in 1888, iar in 1948 Kevin Tuohy a inventat primele lentile din plastic moale, asemanatoare cu lentilele de contact pe care le gasim in prezent.

Ce trebuie sa fac daca vreau sa port lentile de contact: Daca ai purtat ochelari de vedere si nu ai folosit pana acum lentile de contact, exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare: Fa-ti o programare la un medic oftalmolog pentru a-ti testa privirea si eventualele afectiuni ale ochilor cu care te confrunti. Tratamentul precoce poate impiedica inrautatirea vederii. Cand mergi la control, ar trebui sa iei cu tine ochelarii de vedere in cazul in care porti, dar si pastilele pe care le iei (in cazul in care urmezi vreun tratament medicamentos).

In urma consultului, medicul oftalmolog ar trebui sa iti comunice rezultatele si starea in care se afla sanatatea ochilor tai. Nu iti fie frica sa pui orice fel de intrebare. Ce fel de lentile de contact sunt disponibile? Lentile de contact moi: sunt fabricate din oxigen permeabil, un plastic care iubeste apa. Acestea contin intre 30 si 80% apa, in functie de tipul lentilei. Sunt printre preferatele pacientilor deoarece sunt extrem de confortabile, se adapteaza usor si sunt sigure. Lentile de contact torice: Pacientilor diagnosticati cu astigmatism le sunt, in mod normal, prescrise aceste tipuri de lentile de contact. Lentile de contact de unica folosinta: Acestea sunt bune deoarece diminueaza posibilitatea de a fi infectate. Dupa o anumita perioada de timp, lentilele se arunca si se inlocuiesc cu o noua pereche. Lentile gaz-permeabile: Fabricate din materiale plastice speciale, permeabile la gaze, aceste lentile sunt foarte durabile si au, de obicei, o durata de viata mai mare decat lentilele moi. Multi oameni le prefera si le gasesc mai usor de folosit decat alte tipuri de lentile de contact.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie stiut inainte de a trece la lentile de contact