Ce trebuie sa stim toti depre hepatita

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 16, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru hepatita

Numita si boala muta, hepatita este una dintre cele mai frecvente infectii ale ficatului. Fie ca vorbim de tipul A, care face ravagii în comunitatile mari, unde igiena este deficitara, fie ca vorbim de tipurile B si C. Acestea doua distrug ficatul pe ascuns.

Conform statisticilor mondiale, una din 12 persoane sufera de hepatita fara sa stie de acest lucru. Hepatita este o inflamatie a ficatului cauzata de un virus. Adesea subestimata, hepatita este o boala care afecteaza din ce în ce mai multa populatie din întreaga lume. Studiile confirma un nmar alarmant de peste 500 de milioane la nivel global, care sufera de o forma de hepatita.

Hepatitele virale sunt raspunzatoare de moartea a aproximativ un milion de oameni în întreaga lume. Exista 5 tipuri de virusuri hepatice: A, B, C, D si E. Fiecare dintre acestea fiind capabile sa provoace efecte pe termen scurt si infectii acute. Cele mai grave fiind cele de tip B, C si D. Din pacate, foarte multe cazuri de hepatita nu sunt depistate la timp. si asta pentru ca afectiunea nu prezinta simptome în cazul tuturor pacientilor. Însa, cand boala afecteaza functiile ficatului, în organism se schimba compozitia sangelui si productia bilei. De aceea, analizele anuale au un rol vital în mentinerea starii de sanatate.

Hepatitele virale sunt mai mult asimptomatice. Individual, pot aparea simptome dupa 7, 10 zile. Boala dureaza între 2 si 6 saptamani. Printre simptome se numara: indispozitie, dureri musculare, febra, greata, stari frecvente de voma, diaree si dureri de cap.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stim toti depre hepatita