Ce trebuie sa stim despre unt?

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru unt alimentar

De curand, oamenii de stiinta au dezvaluit ca untul este un aliment sanatos, iar mai jos am enumerat beneficiile pe care le aduce untul sanatatii noastre, pe langa gustul delicios dat mancarurilor.

Beneficiile pentru sanatate pe care le aduce untul

1. Are un continut bogat de vitamine care stimuleaza sistemul imunitar.

O felie de paine prajita unsa cu unt de dimineata iti poate imbunatati imunitatea organismului, reduce riscul aparitiei celulelor canceroase si mari productia celulelor rosii, datorita vitaminelor A si D din compozitia untului. in plus, datorita faptului ca ambele vitamine sunt solubile in grasimi, untul este perfect pentru absorbtia nutrientilor in organism.

2. Mentine sanatatea oaselor.

Datorita vitaminelor K si D regasite in unt, acest aliment poate ajuta la intarirea oaselor si fortei musculare. Cunoscuta si sub numele de vitamina coagulanta, vitamna K nu numai ca ajuta la mentinerea densitatii osoase, dar a fost corelata si cu o scadere de 30% a fracturilor de sold la femeile care consuma cel putin 110 micrograme de vitamina K pe zi.

3. Reduce simptomele diabetului.

Regasit aproape in orice tip de branza sau unt, butiratul de sodiu a fost corelat cu imbunatatirea raspunsului organismului la insulina, pentru pacientii care sufereau de diabet zaharat.

Butiratul de soiu poate ajuta, de asemenea, la atenuarea constipatiei si poate proteja organismul contra cancerului de colon.

4. Lupta impotriva cancerului.

Prezent in produsele lactate, acidul linoleic conjugat este responsabil pentru reducerea tumorilor in cancerul colorectal si poate lupta chiar si impotriva cancerului de san, potrivit unui studiu efectuat la Institutul Roswell Park Cancer Institute.

5. Poate preveni aparitia cariilor.

Anumite vitamine solubile in grasimi, inclusiv calciul si vitaminele A, D si K, ce se regasesc in proportii mai mari in untul de vaca decat in uleiul de masline sau margarina, pot ajuta organismul sa lupte impotriva cariilor.

6. Este mai bun decat margarina.

Contrar ceea ce stiu majoritatea persoanelor, unele tipuri de margarine sunt mai nocive pentru organism decat untul, din cauza nivelului ridicat de acizi grasi trans. Oamenii de stiinta au descoperit, de asemenea, ca grasimile vegetale prezente in margarina pot creste riscul mortii persoanelor care sufera de boli de inima, fata de grasimile saturate din unt, care sunt corelate cu beneficii in momentul in care sunt consumate in cantitati moderate.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stim despre unt?