Ce trebuie sa stim despre suplimentele alimentare

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Suplimentele nutritive nu fac rau, nu produc dezechilibre in organism si in nici un caz nu se ajunge la hipervitaminoza. Oricum, ele trebuie sa fie consumate corect, conform recomandarilor. In cazul In care cumparati un supliment nutritiv, verificati daca are avizul Ministerului Sanatatii si ca eticheta mentioneaza: suplimente alimentare

denumirea suplimentului si a substantelor active din punct de vedere nutritional sau metabolic;
informatiile despre consumul corect;
termenul de valabilitate, conditiile de pastrare;
faptul ca produsele fac parte din categoria suplimentelor nutritive.

Recomand ca suplimente: vitamina D (2000-5000 de UI pe zi, in special iarna), acizi grasi omega 3(2-5 grame pe zi), ceai verde 1-2 litri pe zi si un complex de vitamine si minerale. Pentru cei care fac efort fizic intens pot fi benefice suplimentele cu proteine din zer, caseina,dar si cu glutamine si creatina. Pentru slabit, L-carnitina ar putea fi benefice. Evitarea zaharului, a fainii albe, a uleiului rafinat sau a margarinei ajuta in mod sigur, caci o alimentatie ce le contine nu poate fi compensate de niciun supliment. In acelasi timp, 30 de minute de efort intens si 5 portii de fructe si legume zilnic sunt cele mai bune “suplimente” din lume pentru a preveni diabetul, cancerul sau bolile de inima.

Scopul acestor suplimente este de a menţine starea fiziologică a organismului (inclusiv a pielii) şi de a ajuta corpul să combată mai bine agresiunile virusurilor, infecţiilor, arsurilor solare, etc. În majoritatea cazurilor, suplimentele nu sunt achiziţionate în baza unei prescripţii medicale. Din acest motiv, trebuie să procedezi cu mare prudenţă, să citeşti eticheta produsului pe care doreşti să îl consumi şi să ceri şi sfatul unui medic înainte de a începe cura.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stim despre suplimentele alimentare