Ce trebuie sa stii despre rozacee

Posted by Alin Marinescu on Saturday, July 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Rozaceea este o problema care afecteaza aproximativ 16 milioane de persoane in SUA si 45 de milioane in toata lumea. Adesea confundata cu acneea ( si tratata astfel), rozaceea poate cauza mici pustule rosii, piele uscata si linii fine. Are perioade de agravare cu simptome care vin si pleaca. Este mai frecventa la femei, dar mai severa la barbati. Se poate agrava o data cu trecerea timpului daca nu este tratata. Petele inestetice, uscaciunea, roseata si deformarea pielii asociate cu rozaceea pot afecta usor calitatea vietii persoanelor care sufera de aceasta afectiune, scazandu-le acestora stima de sine. Pe langa disconfort fizic, persoanele cu rozacee pot suferi de depresii si anxietate. Din pacate, persoanele care sufera de rozacee cunosc foarte putine lucruri despre aceasta, asociind roseata si petele de pe piele cu consumul de alcool. Lucrurile nu stau insa, chiar asa.

„Evident, esteticiana trebuie sa fie atenta la simptomele rozaceei si sa aiba grija sa nu introduca in tratament produse care ar putea agrava problema. Esteticiana ar trebui sa foloseasca numai demachiante delicate care sa contina ingrediente blande, non iritante, fara particule abrazive. Trebuie evitate produsele iritante ca alcoolul sau parfumurile. Alti iritanti pot fi menta sau uleiul de eucalipt. Demachierea trebuie facuta cu degetele sau cu dischete foarte delicate, iar pielea trebuie clatita foarte bine, dar delicat, cu apa calduta. Excesul de apa poate fi sters apoi cu un prosop moale sau uscat cu un ventilator.”, ne sfatuieste Nicoleta Ion, trainer Repêchage Romania.
        
3 sfaturi pentru o piele calma
Spala-ti fata de 1-2 ori pe zi. Foloseste apa calduta: apa prea calda sau rece poate usca pielea.  Foloseste un sapun sau un produs de curatare fara chimicale si parfum. Evita-le pe cele care contin alcool sau alte substante care se pot usca. Dupa finalizare, tamponati-va fata cu un prosop moale. „Incearca detergentii pe baza de sulf sau sulfacetamida, ingrediente care pot lupta impotriva inflamatiei. Daca roseata este insotita de cosuri si nu ai piele sensibila, incearca produse care contin peroxid de benzoil.”, adauga specialistul.
        
Foloseste o crema hidratanta. Dupa spalarea fetei, aplica imediat o crema sau o lotiune pentru a fixa hidratarea pielii. Poti, de asemenea, sa pastrezi crema in frigider si sa o aplici pe fata atunci cand este rece. Produsele reci reduc inflamarea vaselelor de sange si reduc roseata. Evita sa folosesti produse care contin alcool, capsuni, menta, arome, eucalipt si ulei de morcov. Acestea sunt considerate iritante ale pielii si nu fac decat sa inflameze pielea. Foloseste gel de aloe vera. Acesta poate ajuta la reducerea inflamatiei si ameliorarea durerii. Aplica-l pe fata de doua ori pe zi pentru a reduce roseata. sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stii despre rozacee