Ce trebuie sa stii despre o constipatie care se prelungeste

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru constipatie

În mod normal este bine sa ai scaun de cel putin 3 ori pe saptamana. Constipatia este o problema care implica destul de mult discomfort si stres. Organismul uman este în mod natural o masinarie eficienta, a carei activitate poate fi încetinita de unele probleme, din categoria carora face parte si constipatia.
Sistemul de eliminare al organismului este creat pentru a elimina toxinele si rezidurile. Atunci cand nu sunt eliminate cu regularitate, aceste toxine se acumuleaza în intestine, cu potential de a fi absorbite în sange. Mai mult decat atat, aceste toxine acumulate produc bacterii care perturba echilibrul florei inestinale si duc la inflamatie.

Constipatia poate fi cauzata de o serie de factori:

Deshidratare - sistemul intern al organismului are nevoie de apa pentru a functiona corect.

Lipsa de fibre - fibrele dietetice nu sunt digerate de organism, dar în schimb traverseaza stomacul si intestinele, absorbind apa si ajuta rezidurile sa fie eliminate sub forma de fecale.

Perturbarea florei intestinale - sistemul digestiv este casa mai multor tipuri de bacterii benefice care ajuta la descompunerea, absorbtia alimentelor si apoi la eliminarea resturilor. Mai multi factori, precum antibioticele si anticonceptionalele, stresul, inflamatia pot sa perturbe echilibrul florei de la nivelul tractului gastrointestinal.

Sensibilitati la anumite alimente - constipatia poate fi raspunsul la dificultatea cu care sunt digerate si eliminate unele alimente care cauzeaza inflamatie. Cele mai comune astfel de produse sunt cele care contin gluten sau lactate.

Boli autoimune - aceste boli cauzeaza sistemul imunitar sa atace propriile organe. Printre astfel de boli se numara: scleroza multipla, boala Parkinson, probleme cu tiroida, lupus.

Solutii pentru tratarea si prevenirea constipatiei:

Consumul de apa - este indicat sa bei cel putin 6 pahare de apa pe zi. Este cu mult mai important mai ales daca ai obiceiul de a consuma destul de des cafea sau alcool.

Consum de fibre - include în dieta cat mai multe alimente bogate în fibre precum: nuci, conopida, fasole verde, morcovi, mere, citrice si altele.

Evita alimentele inflamatorii - stai departe de alimentele care contin gluten, lactaoza, porumb, soia si zahar.

Începe sa iei probiotice - un element cheie este sa iei suplimente de probiotice pentru a echilibra microflora de la nivelul tractului gastrointestinal. Este bine ca aceste suplimente sa contina bifidobacterii si specii de lactobacillus.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stii despre o constipatie care se prelungeste