Ce trebuie sa stii despre medicamentele pentru dureri dentare

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru medicamentele pentru dureri dentare

Medicul stomatolog îti poate prescrie medicamente pentru a lupta împotriva anumitor afectiuni orale sau pentru a preveni infectiile dupa proceduri chirurgicale, cum este cazul extractiilor dentare sau a unor interventii care au avut loc la nivelul gingiilor.

Uneori, anumite medicamente sunt date înainte de anumite proceduri dentare. Astfel, medicul stomatolog îti poate prescrie antibiotice, dar si medicamente cu actiune antiinflamatoare, cat si analgezice.

Analgezicele se dau pentru calmarea durerilor, atat dupa unele interventii, cat si în cazul unui abces dentar. Antibioticele sunt prescrise mai ales dupa anumite proceduri, precum implantul dentar ori rezectia apicala, pentru a nu aparea o infectie. si în cazul infectiilor dentare si abceselor se prescriu antibiotice. Acestea nu se pot cumpara fara prescriptie medicala, spre deosebire de cele care au efect calmant si antiinflamator.

Antiinflamatoarele pot fi recomandate pentru a reduce roseata, inflamatia si disconfortul în cazul celor care sufera de afectiuni ale gingiilor. Se mai pot prescrie si antifungice, medicamente folosite pentru a trata infectia cu candida Albicans.

Sfaturi de care sa tii cont:

Daca iei orice alte medicamente, suplimente naturale, vitamine, picaturi pentru ochi sau lotiuni de piele pe baza de prescriptie medicala este important sa îi spui acest lucru medicului, pentru ca unele combinatii pot avea reactii adverse sau pot afecta eficienta tratamentului. Alte informatii pe care trebuie sa le spui medicului: daca esti alergic la o substanta medicamentoasa sau daca esti însarcinata.

Este important sa iei medicamentele exact asa cum au fost prescrise si nu trebuie sa întrerupi niciodata tratamentul din proprie initiativa. Daca ai reactii adverse, trebuie sa discuti cu un farmacist sau cu un doctor. Daca iei antibiotic si ai omis pastila la ora programata, nu intra în panica. Ia medicamentul de îndata ce îti amintesti. Însa daca se apropie timpul pentru urmatoarea doza, sari peste cea uitata.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stii despre medicamentele pentru dureri dentare