Ce trebuie sa stii despre hidratare dar si despre apa

Posted by Alin Marinescu on Sunday, March 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Stii ca hidratarea este foarte importanta, dar oare consumi lichide asa cum are nevoie organismul tau? Iata cateva reguli de aur!

Sa nu te lasi pacalit de faptul ca vine toamna si scapam de canicula, caci hidratarea este la fel de importanta si in sezonul rece. Este poate chiar mai greu sa bei cei doi litri de lichidepe care specialistii ii recomanda atunci cand afara este racoare, asa ca respecta aceste reguli de AUR:

Nu trebuie sa bei doi litri de apa deodata! Este mai bine sa consumi cantitati mici de apa, dar foarte des. Tine mereu un pahar cu apa pe birou si incearca sa bei 250 de mililitri de apa pe ora.
Gaseste alternativa la apa. Nu poti sa bei atat de multa apa? Pune zeama de lamaie in ea, bea ceai sau mananca fructe bogate in apa. Oricare din aceste variante te ajuta sa ramai hidratat.
Trebuie sa ai mereu cu tine o sticla cu apa. Tine-o in geanta si fa-ti o obisnuinta sa bei din ea. Corpul tau iti va fi recunoscator.

Vrei sa consumi mai multe lichide, dar nu stii sa diferentiezi tipurile de apa in functie de ce scrie pe eticheta?

E simplu:

Apa minerala este extrasa din izvoare subterane si imbuteliata pe loc. Pe eticheta trebuie sa scrie locul din care provine si cantitatea de acid carbonic si minerale.
Apa medicinala are cantitati mare de minerale si microelemente, care trebuie sa fie atestate de specialisti.
Apa de masa provine de la reteaua de apa potabila, dintr-un izvor sau rau si e imbogatita cu minerale.
Tine cont ca atunci cand esti deshidratat, corpul consuma energie si te vei simti lipsit de vlaga. Organismul te avertizeaza cand nu are suficienta apa. Iata un truc simplu ca sa afli daca esti deshidratat: cu cat urina este mai deschisa la culoare, cu atat mai bine! Inseamna ca ai baut destule lichide!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stii despre hidratare dar si despre apa