Ce trebuie sa stii despre dieta cu mere

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ai o petrecere intr-o saptamana, dar tot ai de dat jos 5 kilograme pentru a incapea in rochia preferata? Nu te speria! Avem un plan pentru tine prin care poti slabi pana la 6 kilograme in 5 zile. Trebuie doar sa urmezi planul dietei cu mere. Merele ajuta la scaderea in greutate, lupta impotriva cancerului, reduc riscul a doua tipuri de diabet, previn formarea calculilor biliari, cresc imunitatea si previn aparitia cataractei. Nu doar ca te ajuta sa scazi in greutate, dar iti imbunatateste intreaga sanatate. Trebuie sa ai in vedere faptul ca un antrenament regulat si o schimbare in stilul tau de viata te vor ajuta sa slabesti repede si intr-un mod sanatos.
 
Dieta cu mere este un plan pe parcursul a 5 zile in care majoritatea portilor de mancare cuprind mere. In ziua 1 ai voie sa mananci un mar la micul dejun, pranz si cina. In ziua a doua, diferenta consta ca la pranz poti manca si legume. In ultimele trei zile poti manca fructe, proteine si lactate alaturi de mere la fiecare masa si poti bea sucuri naturale din fructe, smoothie-uri din legume. 

Componenta principala, merele, sunt bogate in minerale, vitamine, fibre si au putine calorii, in jur de 80-100 de calorii, depinzand de marimea marului. Sunt nutritive si benefice sistemului nervos, de aceea sunt incluse in multe diete. Fibra din mere previne absortia de grasime. Merele te pot face sa te simti plina pentru mult timp. Daca mananci un mar inainte de fiecare masa, iti va scadea senzatia de foame si astfel nu vei mai manca pana la epuizare.

Planul dietei cu mere

Ziua 1
Mic dejun – 2 mere
Pranz – 1 mar
Cina – 3 mere
Micul dejun, pranzul si cina ar trebui sa cuprinda doar mere, in jurul a 1,5 kilograme. Merele sunt bogate in vitamine, minerale, fitonutrienti si fibre nutritionale. Aceste alimente sunt esentiale pentru a mentine procentul de grasime din corp, o sanatate cardiovasculara buna, dar si imbunatatesc sanatatea creierului, previn diabetul, Alzheimerul si iritatia tractului gastrointestinal. Bea destula apa pentru a ramane hidratata intreaga zi.

Ziua 2
Mic dejun – 1 mar si un pahar de lapte degresat sau lapte de soia
Pranz – 1 mar, o salata cu verdeturi cu 2 morcovi si o jumatate de sfecla rosie. Adauga un dressing light din frunze de menta, mustar de Dijon, ulei de masline, sare si piper
Cina – 2 mere
In ziua a doua, mananca mere alaturi de un pranz vegetarian. Te poate ajuta sa ai parte de mai multi nutrienti esential din legume. Uleiul de masline este o sursa bogata de grasimi sanatoase care te vor ajuta sa retii integritatea membranei celulare. Bea o cantitate considerabila de apa pe tot parcursul zilei.

Ziua 3
Mic dejun – 1 mar si o felie de paine cu multicereale si oua jumari
Pranz – 1 mar, o salata cu boabe de naut, castravete, rosii, usturoi, frunze de menta, sare si piper
Gustarea de seara – o cana de iaurt fara grasimi
Cina – 1 mar, bacon de curcan si salata de broccoli sau 1 mar si o supa de linte
Poate fi numita o zi a proteinelor. Proteinele sunt baza corpului nostru. Incepe-ti ziua cu o sursa buna de proteine precum ouale. Daca esti
vegetariana, poti sa bei un pahar cu lapte. Boabele de naut sunt o sursa bogata de proteine si te pot ajuta sa te simti satula intreaga zi. Iaurtul te poate ajuta cu digestia. Pentru cina, mananca o sursa buna de proteine si un mar. Din moment ce pentru doua zile ai mancat doar mere, corpul tau nu are energie suficienta pentru digestie. Asa ca, nu manca prea multa mancare. Bea apa si bauturi detoxifiante.
 
Ziua 4
Mic dejun – 1 mar si un smoothie de kale
Pranz – 1 mar, legume pe gratar sau 1 mar si o supa clara de legume
Dupa pranz – un bil mic de pepene sau 1 portocala
Gustarea de seara – 1 cana de ceai verde
Cina – 1 mar si un wrap vegetarian cu salata verde sau 1 mar si un smoothie cu sfecla rosie si telina
Incepe-ti ziua cu un mar si un smoothie din kale. Frunzele de kale te ajuta sa slabesti si sa te simti plina pentru mai mult timp. Din pranzul vegetarian iti vei lua toti nutrientii esential de la diferite tipuri de legume. Include o varietate de frunze verzi si legume colorate. Bea un pahar de suc de fructe natural. Pentru gustarea de seara, un ceai verde, negru sau alb este recomandat deoarece contine antioxidanti care te vor sa iti cureti organismul de toate toxinele.

Ziua 5
Mic dejun – 1 mar si un ou fiert sau 1 mar si un o sticla de suc de la un dovleac fiert
Pranz – 1 mar si legume la gratar sau 1 mar si o supa clara de legume
Dupa pranz – 2 migdale sau 1 piersica
Gustarea de seara – o cana de ceai verde si 1 biscuite digestive
Cina – 1 mar si peste la cuptor cu sparanghel sau 1 mar si fasole boabe cu ardei si chilli

In ultima zi, poti manca fructe, legume, grasimi bune, carbohidrati buni si proteine. Toate acestea te vor ajuta sa iti revilatizezi corpul dupa zilele in care ai mancat mai putine calorii. Daca ai urmat pas cu pas procedura prin care introduci rand pe rand legume, fructe sau lactate, corpul tau va ramane activ si va arde calorii fara sa te simti slabit. Exercitiile au un rol extrem de important in procesul de slabire, mai ales daca esti supraponderal. In timp ce in primele doua zile vei avea o dieta slab caloric, este de preferat sa eviti sa faci exercitii. Orienteaza-te catre yoga si meditatie. Din ziua a treia, poti incepe sa alergi, sa sari coarda, sa dansezi, sa inoti, sa faci genoflexiuni, pilates, jogging pe loc, flotari. Mai intai scapa de kilogramele in plus, iar apoi ocupa-te de masa musculara.

Ai grija totusi! Primele doua zile ale dietei sunt cruciale. Bea apa suficienta sau apa detoxifianta alaturi de mere. De asemenea, daca te simti slabita, ai parte de dureri musculare sau dureri articulare, opreste dieta imediat si consulta un doctor. Iti recomandam sa ceri sfatul unui doctor sau unui dietetician inainte sa incepi dieta. Pierderea in greutate depinde de multi factori precum varsta, inaltime, tipul de corp, greutatea actuala, nivelul de activitate, istoricul medical sau gene. Prin urmare, nu orice dieta functioneaza la fel pentru fiecare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stii despre dieta cu mere