Ce trebuie sa stii daca te dor calcaiele

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru durere calcaie

Daca te dor calcaiele pe timpul zilei, trebuie sa stii neaparat cateva lucruri importante. Atunci cand simti astfel de dureri cel mai probabil este vorba despre ligamentul subtire care leaga calcaiul de partea din fata a piciorului. Studiile arata ca la peste 50% dintre persoanele care se confrunta cu aceasta problema, durerea provine de la acest ligament numit si fascia plantara.

Principalele cauze pentru care te dor calcaiele sunt kilogramele in plus sau miscarile repetitive. Aceasta problema apare de cele mai multe ori la femeile gravide, la atleti si la persoanele care stau foarte mult in picioare. Greutatea si presiunea cauzeaza inflamatii si dau nastere unei dureri care de cele mai multe ori devine extrem de suparatoare.

Din fericire poti preveni aceasta problema destul de usor. Exercitiile de stretching sunt extrem de benefice, in special cele care vizeaza intinderea gambei. Tot ce trebuie sa faci este sa extinzi piciorul printr-o miscare de fandare si sa il tii in aceasta pozitie cateva secunde. Repeta exercitiul de cate ori pe fiecare picior. Un alt exercitiu eficient este urmatorul: stai asezat pe scaun si descalta-te. Stai picior peste picior si trage spre tine de varful cel mare, timp de 10 secunde. Repeta de trei ori pentru fiecare picior.

Nu uita ca antrenamentul regulat este foarte important in prevenirea durerilor de calcai. Trebuie sa incerci sa te misti cat mai mult, sa mergi pe jos cel putin 30-45 de minute in fiecare zi. Inainte de exercitii sau munca fizica grea este recomandat sa te incalzesti foarte bine, pentru a preveni intinderile sau alte tipuri de accidentari. Mentine-te la greutatea normala si fereste-te de kilogramele in plus.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stii daca te dor calcaiele