Ce trebuie sa stii daca dormi pe spate

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dormit pe spate

Somnul este de fapt o stare naturala a organismului. Avem nevoie de somn pentru a creste, a ne odihni si a ne reface, pentru a putea lucra si functiona la parametri optimi. Memoria si vigilenta noastra depind de somn. Creativitatea si capacitatea de acumula lucruri noi, de a invata, depind si ele de somn. Rolul lui nu este deocamdata perfect inteles, insa un lucru pare a fi clar - daca nu ar fi atat de necesar organismului, nu i-am acorda atat de mult timp.

Necesarul de somn variaza foarte mult in functie de varsta - de la 18 ore la un nou-nascut, la 8 ore la un adult. Suntem constienti de importanta somnului? Stim cat si cum ar trebui sa dormim pentru a profita de pe urma lui? In continuare ne propunem sa exploram cateva dintre miturile cu privire la somn pentru a intelege mai bine rolul acestuia in rutina noastra zilnica. Daca dormi pe spate este esential sa stii aceste trucuri pentru a avea parte de un somn linisit si odihnitor!

Nu te culca in plan drept
Atunci cand dormi pe spate, capul trebuie sa fie pozitionat mai sus in comparatie cu corpul. Altfel, refluxul gastric iti va da batai de cap. Drept urmare, trebuie neaparat sa iti pui capul pe o perna.

Investeste intr-o saltea de calitate
Cand dormi pe spate e important ca fiecare parte a corpului sa fie sustinuta in mod egal. Asadar, o saltea cu gauri in ea iti va solicita anumiti muschi si iti va provoca dureri. O saltea tare este ideala.

Pune-ti o perna sub genunchi
Dormitul pe spate are o gramada de beneficii insa poate pune prea multa presiune pe coloana vertebrala si pe mijlocul tau. Asadar, pune o perna sub genunchi pentru a reduce presiunea si pentru a preveni aparitia durerilor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stii daca dormi pe spate