Ce trebuie sa stii daca bei sucuri naturale

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Sucurile proaspat stoarse sunt cu siguranta o alternativa mult mai sanatoasa la sucurile cu chimicale, însa pentru a te bucura de proprietatile lor trebuie sa tii cont de cateva criterii si în acelasi timp sa cunosti si dezavantajele consumarii lor.

Au mult zahar, periculos pentru ficat
Zaharul din fructe (fructoza) îti va da energie pe parcursul întregii zile si senzatia de satietate, fara sa fie nevoie sa mananci prea multe. În schimb, un pahar de suc este echivalentul unei portii uriase de fructe, consumata într-un timp extrem de scurt. Fructoza e absorbita si trimisa catre ficat, singurul organ care o poate metaboliza în cantitati mari, chiar daca acest lucru îl afecteaza.

Contin putine fibre
Sucurile de fructe contin multe vitamine, minerale si antioxidanti, însa au un aport scazut de fibre. În comparatie cu fructele întregi, consumate ca atare, sucurile îsi pierd din proprietati.

Pot aduce kilograme nedorite
Chiar daca sunt naturale, sucurile din fructe sunt foarte concentrate, fiind o sursa bogata de zaharuri si calorii. Este gresit sa crezi ca, daca vei consuma calorii sub forma lichida, acestea nu te vor îngrasa. Dimpotriva, cele din suc vor fi imediat asimilate de catre organism, acumulandu-se sub forma tesutului adipos, în special în zona taliei. Mai indicate în dieta sunt sucurile din legume, cu putin fruct adaugat, pentru aroma.

Nu înlocuiesc o masa
Una dintre conceptiile gresite despre sucurile din fructe si din legume este aceea ca pot înlocui cu succes una din mese, însa în realitate nu pot asigura organismului o cantitate adecvata de fibre, proteine sau grasimi sanatoase, pe termen lung. Daca vei integra acest obicei în alimentatia ta zilnica, masa musculara si sanatatea pot avea de suferit. Pentru a echilibra balanta, poti adauga în suc pudra proteica, lapte de alune, seminte de in sau iaurt grecesc.

Detoxificarea, un mit
Termenul de detoxificare este adesea gresit înteles. A începe sa bei sucuri proaspete nu înseamna ca organismul va elimina brusc toate toxinele acumulate de-a lungul timpului. Ficatul elimina în mod constant deseurile din corp, fiind vorba de un proces continuu. Beneficiul real al sucurilor este ca furnizeaza o multime de antioxidanti, ajutand în acelasi timp sistemul digestiv sa ia o pauza.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa stii daca bei sucuri naturale