Ce trebuie sa contina o masa completa

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru meniu sanatos

Un meniu cu adevarat sanatos ar trebui sa contina neapatrat Omega 3, proteine, vitamine si minerale. Oamenii de stiinta au intocmit un meniu format din trei feluri de mancare, menit sa indeplineasca regulile emise de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. 

Iata ce ar trebui sa mananci pentru a fi sigura ca oferi organismului necesarul de vitamine, minerale si alte elemente esentiale.
Meniul incepe cu terina de somon proaspat si afumat, pentru a asigura functionarea corecta a creierului si a inimii. Se adauga o salata de verdeturi cu ulei de masline, pentru a regla colesterolul. Nu lipsesc nici fibrele, sub forma unei felii de paine din cereale integrale. Pentru o mai buna absorbtie a fierului in organism, se recomanda si o portie de pui cu linte si diverse legume. Ca desert, o budinca pe baza de iaurt, nuci si sirop de caramel fara zahar va regla digestia si va ajuta la echilibrarea nivelului de glucoza din sange.

Acest meniu a fost gandit initial pentru a fi adoptat de companiile aeriene, insa poate fi o solutie buna si pentru cei care vor sa manance cat mai sanatos. Pentru a putea vedea efecte vizibile, oamenii trebuie sa inteleaga ca alimentatia corecta si sanatoasa nu trebuie sa fie ocazionala, ci trebuie sa fie integrata intr-un stil de viata care va asigura starea generala de sanatate si longevitatea. Niciun aliment nu poate aduce, singur, toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentatie variata, moderata si echilibrata.

Acest indemn nu este doar pentru cei preocupati de stratul de ozon si amprenta de carbon pe care o lasa producerea si transportul alimentelor. Cumparand produse locale te asiguri ca sunt proaspete, iar daca vei cumpara produse de sezon iti vei asigura un regim alimentar mai variat. Cel mai simplu mod sa impaci ambele obiective este sa cumperi de la producatori locali, de obicei din zonele rurale.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa contina o masa completa