Ce trebuie sa consumi pentru a dormi linistit si pentru a scapa de durerile de cap

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru zahar

Cu totii stim ce inseamna sa stam cu orele, asteptand somnul dulce, care nu mai vineā€¦ Insomniile ne dau batai de cap la propriu, mai ales in zilele caniculare. Din fericire, exista un remediu la indemana oricui, ce creste imunitatea si creste nivelul de hormoni ai fericirii, dupa cum spune dr. Matt Stone, un cercetator din America, specializat in nutritie. Acesta a mai declarat ca tratamentul sau ne poate scapa si de durerile de cap cauzate de stres sau de oboseala, spun cei de la worldhealthinfo.net.

Culmea, cele doua ingrediente folosite de american in remediul sau se gasesc in bucataria oricui, adica zaharul si sarea. Din spusele specialistului, zaharul va actiona ca un combustibil pentru celule si va asigura necesarul de energie, iar sarea va permite celulelor sa respire si sa produca energia necesara pe timpul noptii. Combinate, cele doua substante vor lupta impotriva stresului, unul dintre factorii ce duc la dereglarea metabolismului. Astfel, ingredientele din bucataria noastra ne vor ajuta sa avem un somn linistit si odihnitor.

Cum prepari amestecul care te scapa de insomnii?

Foarte simplu! Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci 5 lingurite de zahar si una de sare intr-un borcan. Amestecul se tine la loc uscat, iar seara, inainte de a te baga la somn, ia intre degete o cantitate mica si tine-o sub limba pana se dizolva. Vei observa cum somnul va veni mult mai repede, iar tu te vei trezi mult mai odihnit, gata sa infrunti o noua zi. Din punct de vedere medical, insomnia reprezinta existenta unor dificultati de adormire, atunci cand iti ia mai mult de 45 de minute ca sa adormi. Exista insa si alte tulburari ale somnului, inrudite intre ele:  treziri frecvente si imposibilitatea de a adormi la loc,  trezirea dimineata devreme si senzatia de oboseala dupa o noapte de somn.

Totusi, nici una dintre acestea nu este o problema adevarata decat daca simtiti permanent o stare de oboseala. Daca sunteti mai somnoros dimineata, daca va treziti prea devreme, dar sunteti totusi odihnit si plin de viata, nu trebuie sa va ingrijorati.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie sa consumi pentru a dormi linistit si pentru a scapa de durerile de cap