Ce trebuie facut ca terapia anticancer sa functioneze la maximum

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru radioterapie

Cancerul este una dintre maladiile care curmează sute de mii de vieți aproape zilnic. Această boală îngrozitoare a început să apară tot mai des și la copii, un record negativ înregistrându-se în ultimii 10 ani.

Mulți spun că de vină pentru apariția cancerului sunt alimentația și lipsa odihnei sau chiar stresul, însă nu sunt singurii factori. Un medic turc extrem de apreciat are un mesaj important pentru bolnavii de cancer.

Ce trebuie să știe bolnavii de cancer
„Unii pacienți pot fi tentați să oprească terapia din cauza efectelor adverse sau din cauza miturilor care circulă legate de iradierea organismului. Oprirea tratamentului este foarte periculoasă pentru organism, pacientul nu poate începe și apoi să ia o pauză de o săptămână sau două.

Am avut cazuri de pacienți, chiar și din România, care au întrerupt terapia și au revenit cu un cancer agravat ceea ce a îngreunat situația. Sfatul meu pentru pacienți este să termine tratamentul început, indiferent care ar fi acesta.

Există multe persoane care cred că radioterapia nu face bine, însă dacă aceasta este făcută corect, personalizat, la momentul optim, atunci vorbim despre o armă redutabilă împotriva cancerului", declară dr. Ufuk Abacioglu, specialist în radioterapie

sursa: revistateo

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce trebuie facut ca terapia anticancer sa functioneze la maximum