Ce tipuri de seminte n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 9, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru seminte de susan

Romanii nu prea obisnuiesc sa includa seminte in dieta zilnica. stiai ca semintele de susan au in compozitie acid oleic, un compus care scade colesterolul „rau“? Descopera si alte motive pentru care merita sa mananci seminte!

Semintele de susan combat diabetul

Semintele de susan nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta, sustin specialistii in domeniu. Acestea sunt o sursa bogata de minerale: fier, calciu, magneziu, zinc, seleniu si cupru.

De asemenea, acest tip de seminte contin acid oleic, un compus care scade colesterolul „rau“ din organism. in plus, semintele de susan au in compozitie vitamine din complexul B: niacina, acid folic, tiamina, piridoxina si riboflavina.

Pe de alta parte, datorita magneziului si a altor elemente nutritive din compozitie, semintele de susan sunt eficiente in combaterea diabetului. Acest tip de seminte contine un compus anti-cancer: fitatul. Face ca riscul de tumori colorectale sa scada cu cel putin 13%.

Semintele de canepa mentin inima sanatoasa

Nici semintele de canepa n-ar trebui sa lipseasca din alimentatie, deoarece mentin inima sanatoasa. Acest lucru este datorat acizilor grasi Omega-6 si Omega-3 care curata vasele de sange. Le poti adauga in salate ori in smoothie-uri.

Semintele de dovleac te scapa de depresie

Acest tip de seminte sunt o sursa bogata de fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, dar si de vitamina K. E bine de stiut ca semintele de dovleac reduc nivelul colesterolului „rau“, dar te pot scapa si de depresie.

Ar trebui mentionat si faptul ca te apara impotriva osteoporozei. Nu in ultimul rand, aceste seminte impiedica formarea pietrelor la rinichi.

Semintele de in le apara pe femei de cancer mamar

Nu trebuie sa uitam nici de semintele de in. si acestea iti mentin inima sanatoasa, previn cancerul de san, durerile menstruale. De asemenea, sunt de ajutor celor care au probleme legate de fertilitate.

Pe de alta parte, semintele de in iti sunt utile daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, elimina acnea, durerile de cap si reduc stresul.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce tipuri de seminte n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta