Ce să mănânci înainte să mergi la sală

Posted by Alin Marinescu on Sunday, December 18, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sala de fitness

La sala de sport poţi merge pentru exerciţii care să te ajute să slăbeşti, dar şi pentru masă musculară. Ca exerciţiile să aibă efectul dorit, ai grijă şi ce alimente alegi!

Dacă vrei să slăbeşti

Fructele proaspete, legumele, cerealele nu ar trebui să îţi lipsească din alimentaţie, dacă mergi la sala de sport ca să scapi de kilogramele nedorite.
În cazul în care activitatea aleasă este de tip cardiovascular, se recomandă un mic dejun ușor, pe bază de fructe sau suc, completat cu o felie de pâine prăjită și miere, pentru refacerea energiei, sau cereale. Legumele verzi sunt o sursă importantă de carbohidraţi.

Exerciții fizice înainte de masa de prânz

Pauza de prânz, chiar înainte de a mânca, este un interval orar pe care mulți îl aleg pentru a face sport, indiferent dacă vor să slăbească ori să se îngraşe. Înainte de începerea activității sportive trebuie să se ia o gustare pe bază de fructe. Pe de altă parte, când s-a efectuat deja o activitate cardio, e bine să consume carbohidrați și proteine.

Ce mănânci dacă faci sport seara

Mulţi aleg sportul după ce ies de la serviciu. Dacă este vorba despre un exercițiu anaerobic, trebuie să se consume ceva ușor, cina fiind pe bază de proteine, legume ușor digerabile sau salată.
Dacă după serviciu se optează pentru alergări, ideal ar fi ca masa de seară să includă proteine și legume crude, precum și un aport de carbohidrați. De exemplu, un meniu perfect ar fi o salată de pui sau ton și o felie de pâine integrală prăjită.

Dacă vrei masă musculară

În cazul în care ai nevoie de masă musculară, este important să introduci în alimentaţie proteine, ele sunt foarte importante. Mănâncă pui, carne slabă de curcan, dar şi carne de vită şi peşte.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce să mănânci înainte să mergi la sală