Ce sucuri ne ajuta cu adevarat in timpul caniculei

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 25, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Ce sucuri ne ajuta cu adevarat in timpul caniculei

Sucurile naturale sunt bogate in calciu si potasiu, dar ne pot fi de folos si in tratarea anumitor afectiuni dermatologice. Anca Alungulesei, expert in nutritie si autoarea cartii “Sanatate la pahar” recomanda doua sucuri naturale presate la rece, ideale pentru vara: sucul de stevie si mere si sucul de morcov, apio si ghimbir.

Pentru prepararea sucului de morcov, apio si ghimbir sunt necesari 4 morcovi, 3 tije de apio si 1-2 cm de radacina de ghimbir. “Este un suc gustos, care poate fi baut dimineata, in loc de micul dejun. Cei care vor sa scape de kilogramele in plus vor gasi in ghimbir  un aliat perfect. În plus, sucul de telina apio are un continut bogat in calciu si potasiu, iar morcovul are proprietati detoxifiante, curata fluxul sanguin, vindeca acneea si trateaza problemele dermatologice comune”, spune Anca Alungulesei, potrivit gandul.info.

Pentru sucul natural presat la rece din stevie si mere sunt necesare doua legaturi de stevie si doua mere: “Stevia este o planta minune, pentru ca ne ajuta sa eliminam excesul de lichid din organism, ne scapa de oboseala si ajuta la detoxifierea organismului. În plus, vitamina C (cu puternic efect antioxidant, „vitamina antiimbatranire) si sarurile minerale continute de stevie (magneziu, calciu, fier si zinc, printre altele) o fac indispensabila femeilor preocupate de sanatatea si frumusetea lor”, explica expertul in nutritie si alimentatie raw-vegana Anca Alungulesei.  Merele „contin un flavonoid care nu se mai gaseste in niciun alt fruct si care poate proteja femeile ajunse la menopauza de aparitia osteoporozei. De asemenea, merele cresc densitatea osoasa si intaresc oasele”, adauga Anca Alungulesei.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce sucuri ne ajuta cu adevarat in timpul caniculei