Ce substante toxice gasim in cosmetice

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cosmetice

O femeie foloseste zilnic cel putin 12 cosmetice si produse de ingrijire corporala, bombardandu-si pielea cu 175 de chimicale, sustin cercetatorii britanici.

Femeile absorb anual, in medie, 2,3 kilograme de substante toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale, compusi care pot provoca aparitia cancerului, a iritatiilor pielii sau a imbatranirii premature, arata datele unui studiu din Marea Britanie. Eczemele, alergiile, acneea, dermatita atopica sau dezechilibrele hormonale sunt cateva dintre reactiile adverse aparute dupa folosirea produselor cosmetice de masa.

In anul 2000 cercetatorii au descoperit ca in industria produselor cosmetice se ascund foarte multe ingrediente cauzatoare de cancere, malformatii congenitale, impotenta , sterilitate.
De exemplu:

Parfumurile indica prezenta a pana la 200 de chimicale diferite. Compusii inclusi in parfumuri sunt toxici pentru om si suspectate, sau dovedit cancerigene. Expunerea la parfumuri poate afecta sistemul nervos central, cauzand depresie, hiperactivitate, iritabilitate si alte schimbari comportamentale.
Colorantii artificiali sunt culori certificate pentru folosira lor in alimente, medicamente, produse cosmetice si este aprobata folosirea lor. Pe langa faptul ca au, gudron din huila si din petrol, colorantii artificiali ar putea avea si metale grele, cum ar fi plumbul si mercurul.
Familia parabenilor sunt produse chimice – inclusiv metil paraben, etil paraben, propil paraben, butil paraben, si paraben izobutil, sunt utilizate drept conservanti si sunt incluse in numeroase produse cosmetice si de ingrijire. Aceste substante chimice mai sunt foarte perculoase deoarece imita hormonul feminin estrogenul. Ei sunt considerati a fi partial responsabili pentru scaderea fertilitatii masculine si a instalarii pubertatii precoce la fete.
“Criminale” sunt si substantele adaugate in dezinfectantii din baie – fenol, crezol, si etanol, care sunt adesea folosite in apa de gura. Apele de gura si pastele de dinti sunt constituite din sute de elemente chimice care daca sunt inghitite sunt otravitoare pentru orgasnism.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce substante toxice gasim in cosmetice