Ce substante nocive se ascund in pateul de ficat

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pateuri de ficat

Pericolul din pateul de ficat existent pe rafturile din magazine a fost semnalat de A.N.P.C.P.P.S. ( Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania).

Cel mai nou studiu arata ca cele mai multe dintre pateurile comercializate in tara noastra au in compozitia lor pana la 10 E-uri.

Pericolul din pateul de ficat
Unii aditivi alimentari sunt inofensivi, iar altii pot fi consumati frecvent. Insa sunt si E-uri care nu au ce cauta pe masa noastra. Asta pentru ca sunt extrem de toxice si pentru ca, in timp, pot provoca boli grave.

Chiar daca specialistii nu sunt impotriva pateului de ficat de pe piata romaneasca, acestia recomanda consumul moderat al acestui produs, potrivit adevarul.ro.

„Excesul de pateu poate fi daunator. Ghinionul e ca este si foarte bun, dar noi le recomandam pacientilor sa il consume moderat. Toate trebuie facute cu masura. Ceea ce este important e ca eticheta pateului sa fie citita inainte de cumparare.", a explicat profesorul Nicolae Hincu, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce substante nocive se ascund in pateul de ficat