Ce spune pozitia in care dormi despre tine si personalitatea ta

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pozitia de dormit

Dupa o zi extenuanta la serviciu cum iti place sa dormi? Indiferent de cum prefer sa dormi, pe spate sau pe o parte, felul in care stai iti poate spune multe despre subconstientul tau. Pozitia in care preferi sa dormi te va ajuta sa intelegi lucruri noi, unice despre personalitatea ta. Ideea de a studia limbajul corpului si ce spune acesta despre noi nu este neaparat un lucru nou. De secole studiul conexiunii dintre minte si corp a dus la descoperirea unor lucruri revelatoare despre cine suntem si cum alegem sa ne proiectam imaginea in exterior. Deci se pare ca si pozitia in care dormim ne poate spune multe despre noi si ne poate ajuta sa intelegem cine suntem cu adevarat. Unii cercetatori sustin ca exista nu doar o legatura directa intre pozitia in care dormim si personaliatea noastra, ci chiar o suprapunere intre cele doua. Felul in care dormi poate spune aproape totul despre tine ca persoana.

Pozitia fatului
Cea mai cunoscuta pozitie de dormit este cea a fatului. Pozitia fetala este aceea in care dormi pe o parte cu genunchii usor ridicati catre piept. Aceasta pozitie sugereaza faptul ca esti o persoana introvertita sau simti nevoia sa te protejezi foarte mult de lumea din jur. De asemenea, persoanele care prefera aceasta pozitie sunt timide si sensibile. Acestia au o stare de anxietate care ii face uneori sa se piarda in detalii.

Pe spate
Daca iti place sa dormi pe spate cu muschii relaxati inseamna ca esti o persoana rezervata si calculata. Se spune ca de multe ori cei din jur iti cer foarte multe lucruri deoarece simt ca se pot baza pe tine

Pe burta
Cei care prefera sa doarma pe burta sunt persoane generoase carora le place sa ii ajute pe cei din jur. Aceasta pozitie nu este tocmai favorabila pentru corpul nostru mai ales pentru gat. De asemenea ne putem trezi cu dureri de spte din aceasta cauza. Intr-o nota mai amuzanta a doua zi vom avea urme de perna pe fata, iar asta sigur nu ne place niciunuia dintre noi.

Care este pozitia ideala de dormit
Cea mai buna pozitie pentru dormit este cea pe spate, deoarece toti muschii sunt relaxati, sau cea pe o parte deoarece favorizeaza circulatia sangelui. Insa daca suferiti de apnee in somn nu este recomandat sa dormiti pe spate, deoarece va fi mai greu sa respirati. Oricum ar fi nu va streasati prea mult din cauza pozitiei de somn. Nu puneti accentul atat de mult pe felul in care alegeti sa dormiti, deoarece nu exista o teorie universal valabila in acest sens, este vorba mi mult despre legaturi comune intre minte si corp.

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce spune pozitia in care dormi despre tine si personalitatea ta