Ce spune luna nasterii despre sanatatea ta

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru zodiac

Sanatatea copilului nu depinde doar de masurile tale de precautie si luna in care este nascut joaca de asemenea un rol important si il poate expune la anumite riscuri. Copiii nascuti in luna noiembrie un un risc mai scazut de a suferi de afectiuni ale sistemului imunitar, arata un studiu de profil. Grupul de cercetatori de la Queen Mary, University of London impreuna cu cercetatorii de la University of Oxford au dezvaluit ca dezvoltarea problemelor ce tin de sistemul imunitar si vitamina D variaza in functie de luna in care copilul s-a nascut. Astfel, cei nascuti in lunile de iarna au cel mai inalt nivel de vitamina D si un sistem imunitar bine dezvoltat.

Importanta privind luna de nastere poate fi vazuta cu usurinta in Anglia, pentru ca riscul de scleroza multipla este cel mai ridicat in cazul copiilor nascuti in luna mai si este scazut in cazul celor nascuti in luna noiembrie. In Anglina, sunt la ora actuala 100.000 de persoane care sufera de scleroza multipla, o afectiune neurologica produsa de propriul sistem imunitar care ataca sistemul nervos central. Bebelusii nascuti in luna mai au si un nivel redus de vitamina D, cu un aport de aproximativ 20% mai redus decat in cazul celor nascuti in luna noiembrie si un nivel aproape dublu de celule T, care au potential daunator si ataca celelalte celule.

"Acest studiu arata ca exista un impact al lunii de nastere asupra dezvoltarii sistemului imunitar in uter si ofera o posibila explicatie a efectelor in cazul sclerozei multiple. Un nivel ridicat de celule T poate sa explice de ce copiii nascuti in luna mai sunt expusi unui risc ridicat de scleroza multipla. Corelarea cu nivelul vitaminei D sugereaza ca acesta ar putea sa fie cauza acestui efect. Sunt insa necesare mai multe studii pentru a analiza efectul suplimentelor de vitamina D in cazul femeilor insarcinate si impactul asupra dezvoltarii sistemului imunitar si al riscului de scleroza multipla si alte afectiuni autoimune.", a declarat dr. Sreeram Ramagopalan, coautorul studiului. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce spune luna nasterii despre sanatatea ta