Ce spun ridurile de pe frunte despre sanatatea ta. Iata ce boli anunta

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 29, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Nimeni nu e fericit sa vada ca are riduri, iar de acum inainte acestea vor fi, probabil, si mai urate, din moment ce un studiu a aratat ca ele tradeaza bolile de inima.

Cercetarea, realizata in Franta, a concluzionat ca oamenii cu riduri multe si adanci pe frunte, mai multe decat ar fi normal sa aiba la varsta respectiva, sunt mai expusi riscului de a muri de boli de inima, comparativ cu cei fara riduri. Daca concluzia acestui studiu va fi intarita de inca o cercetare, atunci ar fi cea mai ieftina si usoara forma de a-i identifica pe cei cu risc crescut de boli cardiace, arata ziare.com, care citeaza Live Science.

"Nu poti simti sau vedea colesterolul mare sau hipertensiunea", a explicat autorul studiului, Yolande Esquirol. Insa ridurile adanci de pe frunte sunt un marker. Sunt usor de vazut. "Doar uitandu-te la chipul unui om vezi semnalul de alarma", a explicat cercetatorul. Ce pot face medicii atunci e sa le dea sfaturi pacientilor, astfel incat sa-si micsoreze riscul de boli de inima. Practic, e metoda perfecta de prevenire a acestor boli, unele dintre principalele cauze de mortalitate in lume.

Totusi, autorul studiului sustine ca nu ar trebui ca medicii sa se limiteze la aceasta forma de diagnostic, ci sa se uite si la alti factori de risc, cum ar fi presiunea mare a sangelui si nivelul colesterolului. "Insa daca o persoana are multe riduri pe frunte, atunci steguletul rosu e acolo. Ridurile de pe frunte pot fi un marker pentru ateroscleroza" sau rigidizarea arterelor.

Legatura dintre riduri si bolile de inima nu poate fi in prezent explicata, insa se crede ca anumiti factori care duc la imbatranirea prematura a pielii pot contribui si la imbatranirea timpurie a arterelor, a explicat pentru Live Science dr. Gregg Fonarow, profesor la Universitatea din California, care nu a fost implicat in studiu. Studii anterioare aratasera ca exista o legatura intre anumite trasaturi si bolile de inima. Este vorba despre calvitia la barbati, adanciturile aparute pe lobul urechii, dar si depunerile de colesterol din piele.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce spun ridurile de pe frunte despre sanatatea ta. iata ce boli anunta