Ce spun medicii despre tratamentele naturiste

Posted by Alin Marinescu on Friday, November 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru medici de familie

Daca vrei sa folosesti tratamente naturiste, in detrimentul celor din medicina clasica, afla parerea specialistor medici. Pana la urma, nu uita: scopul este sa fii sanatoasa si sa iti fie bine!

Da, corpul are capacitatea de a se vindeca. Da, mintea noastra ne poate ajuta sa ne facem bine sau ne poate tine mai bolnavi. Da, o alimentatie sanatoasa si un stil de viata activ ne ajuta sa traim mai bine si mai mult. Sigur ca meditatia si masajele sau acupunctura ne ajuta. Sigur ca practicarea unui sport ne tine trupurile mai tinere. Sigur ca ceea ce mancam poate fi otrava sau leac. Si sigur ca un somn bun ne ajuta corpul si mintea sa functioneze eficient. Insa, uneori, toate acestea nu sunt suficiente!

Uneori, este necesar sa folosesti tratamente naturiste, dar si medicamente ca sa te faci bine. Uneori, corpurile noastre cedeaza. Uneori doctorii stiu de ce, alteori nu. Aparitia unor boli precum cancerul, bolile autoimune, bolile neurodegenerative si multe alte afectiuni nu sunt tratate daca alegi sa folosesti tratamente naturiste si atat. Desigur, poti sa reduci semnificativ riscul ca aceste afectiuni sa apara cu cateva schimbari in stilul tau de viata, dar uneori, oricat de bune sunt intentiile tale si oricat de canalizate eforturile, nu putem evita anumite boli.

Specialistii de la Mind Body Green au cerut parerea unui medic neurolog pentru a afla cand este bine sa apelam la medicina si cand este bine sa ne incredem in puterea corpului de a se vindeca singur. Cand trebuie sa folosesti tratamente naturiste si cand nu?

Uneori, sa folosesti tratamente naturiste nu sunt de ajuns…

Este important sa mananci sanatos. Te ajuta sa meditezi sau sa gasesti tehnici de relaxare. Este sanatos sa fii in acord cu trupul tau si sa il asculti cand are o problema de semnalizat. Dar specialistii spun ca, in cazul unor afectiuni grave, tratamentele naturiste nu sunt de ajuns. Trebuie sa cauti parerea medicilor care iti pot recomanda, pe langa ceea ce faci tu sa iti ajuti corpul, medicamente sau tratamente care sa te vindece. Sigur, daca folosesti tratamente naturiste, stii ca plantele pot ameliora anumite afectiuni, insa sunt anumite conditii medicale ce se vindeca doar cu ajutorul medicinei.

Daca faci tot ce iti sta in putinta sa iti fie bine, daca folosesti tratamente naturiste, dar inca nu te simti bine, atunci ceva este in neregula. Sanatatea ta este prea importanta sa nu cauti ajutorul unui medic specialist! Medicina este in vietile noastre sa ne ajute atunci cand corpurile noastre nu mai pot lupta sau nu se mai pot regla singure. Aceasta este puterea reala a medicinei integrative: ea aduna tot ce este mai bun din toate stiintele. Pana la urma, scopul este sa te faci bine si sa fii sanatoasa. Desigur, preventia este cea mai buna medicina. Insa, atunci cand preventia nu functioneaza sau atunci cand folosesti tratamente naturiste si nu este indeajuns, apeleaza la doctori! Asculta-ti corpul si ajuta-l! Ajuta-l inclusiv cautand ajutorul specialistilor!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce spun medicii despre tratamentele naturiste