Ce spun fricile despre personalitatea ta?

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Fricile pe care le ai nu sunt in totalitate irationale. in plus, acestea ar putea spune foarte multe despre personalitatea ta. Iata care sunt corelatiile dintre fricile pe care le ai si caracterul tau! Care este corelatia dintre fricile si personalitatea ta?

1. Teama de clovni inseamna ca pretuiesti onestitatea
Potrivit unui articol din Scientific American, clovnii sunt vazuti ca personaje ale caror masti le dau sentimentul ca pot evita comportamentul social acceptabil. Deci nu este o surpriza faptul ca teama de clovni este destul de comuna - aproape unul din 10 adulti o are. intr-un studiu efectuat la Universitatea din Sheffield, 250 de copii intre 4 si 16 ani au fost intrebati ce parere au despre clovni. Acestia au spus ca ii considera niste necunoscuti inspaimantatori. Citirea expresiilor faciale a reprezentat mult timp cheia supravietuirii oamenilor, iar incapacitatea de a discerne expresiile si adevaratele intentii ale clovnilor ridica suspiciuni. Oamenii care se tem de clovni tind sa se mandreasca cu onestitatea, transparenta si simplitatea, asteptandu-se ca cei din jurul lor sa faca acelasi lucru. 

2. Teama de sange inseamna ca esti o persoana calma
Daca vederea acestui lichid de culoare rosie iti da ameteli, suferi de hemofobie. Observarea sangelui care curge dintr-o rana iti va stimula instantaneu mecanismele de aparare, crescand ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Daca lesini la vederea sangelui, se activeaza un reflex primitiv adanc ingropat in creierul tau. Mintea asociaza sangele cu ceva gresit si trimite semnale de alarma catre creierul tau. Daca se intampla acest lucru, atunci ai un puternic instinct de protectie si tinzi sa fii o persoana calma. De asemenea, iti apreciezi corpul si te straduiesti sa ai grija de el cat de bine poti. 

3. Frica de serpi inseamna ca le iei apararea altora
serpii sperie destul de multi oameni. Daca te regasesti in aceasta situatie, frica de serpi poate deriva din instinctul tau de a-i proteja pe altii. Mai presus de toate, pretuiesti oamenii si relatiile din jurul tau. Cu siguranta nu esti genul de persoana care sa taca atunci cand este o cearta. Cel mai probabil, iti aperi prietenii, deoarece loialitatea este una dintre calitatile tale. Cu toate acestea, temperamentul tau aprins poate aparea chiar si atunci cand ai grija de cei pe care ii iubesti. Desi este important sa fii loial, asigura-te ca mentii un echilibru in relatiile tale si ca recurgi la compromisuri atunci cand este necesar.

4. Frica de paianjeni inseamna ca esti un lider
Nu esti un mare fan al acestor insecte cu 8 picioare? Este de inteles, aceasta fiind una dintre cele mai intalnite fobii existente. Cercetarile anterioare au indicat faptul ca paianjenii prezentau o amenintare comuna in supravietuirea primilor oameni, incat capacitatea de a-i localiza a devenit o necesitatea evolutiva. Oamenii de stiinta folosesc acest rationament pentru a explica de ce unii oameni inca fug in toate directiile atunci cand vad paianjenii inofensivi.
in cele din urma, este indicata o tendinta inradacinata de a conduce si de a supravietui. Sensibilitatea si fiabilitatea sunt calitatile tale cele mai importante, iar timpul scurt de reactie este apreciat, daca iti este frica de paianjeni.

5. Teama de a vorbi in public indica perfectionismul
Cei mai multi oameni care au o frica pentru vorbitul in public au o stima de sine scazuta, isi doresc sa atinga perfectiunea in tot ceea ce fac, cauta aprobare in mod constant si se asteapta sa dea gres. in cele din urma, teama de esec, care este asociata cu vorbitul in public, este cea care te face sa iti fie frica. Desi nu este ceva pe care l-ai recunoaste, iti pasa de ce cred altii despre tine. iti place sa fii singur cu gandurile tale si preferi cateva relatii solide in detrimentul celor multe si superficiale. Pe masura ce evoluezi, este important sa mai iesi din cand in cand din cochilia ta si sa stai in fata reflectoarelor.

6. Frica de intuneric este asociata cu o minte creativa
Nu iti face griji, frica de intuneric nu este complet irationala. Potrivit Medical Daily, cercetatorii cred ca aceasta frica provine din codul genetic, care ne-a ajutat sa evitam pradatorii din timpul noptii, in trecut. Din punct de vedere cognitiv, frica anormala si persistenta de intuneric este legata de teama necunoscutului. In primul rand, intunericul ne afecteaza viziunea, in acest fel diminuandu-ne capacitatea de a intelege si controla mediul inconjurator. intunericul orbeste unul dintre cele mai importante simturi, lasandu-ne fara control si vulnerabili. Fricile pe care le ai si le ascunzi in timpul zilei raman in subconstient, iar toate acele griji incep sa apara in constiinta. In principiu, persoanele carora le este frica de intuneric sunt creative. Au o imaginatie hiperactiva, creierul lor conturand automat o imagine atunci cand nu este nimic aratat. In mod similar, atunci cand luminile se sting, imaginatia isi intra in rol si produce imagini mentale pentru a umple glourile, insa una care sperie in cele mai multe cazuri. Daca frica ta de intuneric alimenteaza anxietatea de fiecare data cand stingi lumina, incearca sa te gandesti la lucruri pozitive in schimb.

7. Frica de microbi si bacterii semnifica o atentie catre detalii
Cercetatorii cred ca aceasta fobie poate fi declansata de traume, mai ales traume din domeniul sanatatii. Este creat un cerc vicios, in care pacientul devine din ce in ce mai preocupat de curatenie si este incapabil sa se curete in mod corespunzator. Ca rezultat, mentine curatenia in jurul lui si este absolut dezgustat de dezordine. Nu uita sa te relaxezi din cand in cand daca ai fobie de mizerie!

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce spun fricile despre personalitatea ta?