Ce se întâmplă cu inima ta dacă vei consuma câte o nucă pe zi timp de o lună

Posted by admin. on Tuesday, April 28, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Numeroase studii in domeniu atesta faptul ca nucile consumate zilnic îmbunătăţesc nivelul colesterolului din sânge şi reduc riscul de boli cardiace coronariene.

Mai mult, medicii sustin ca doar o nuca pe zi ne va proteja inima si va preveni aparitia atacului vascular cerebral. Totusi, studiile arata ca cu cât mănânci mai multe nuci, cu atât vei avea mai multe beneficii pentru sănătate.

Daca vei consuma nuci dupa o masa bogata in grasimi animale, acestea vor atenua efectele negative ale grasimilor.

Iata mai jos cateva motive puternice pentru a alege sa iei cate o nuca in fiecare zi cat mai de dimineata posibil. Asta pentru ca alimentul contine grasimi bune care isi vor face efectul peste zi.

1. Influenţează longevitatea

Persoanele care consumă nuci in fiecare zi au un risc cu 20% mai mic de a se îmbolnăvi de boli grave în următorii 30 de ani.

2. Scad riscul cardiovascular

Nucile pot reduce nivelul de colesterol ,,rău’’ în sânge.

3. Ajută în controlul masei corporale

În cadrul unei cercetări efectuate la Harvard Medical School, 20 de bărbaţi şi femei cu sindrom metabolic au consumat acelaşi număr de calorii pe zi. Jumătate dintre ei au mâncat la micul dejun un shake de nuci, cealaltă jumătate – placebo. Consumul de nuci a oferit participanţilor un grad mai mare de saţietate şi mai puţină senzaţie de foame. Foamea perturbă efortul de slăbire.

4. Sunt excelente daca suferi de diabet

5. Îmbunătățesc capacitatea de gândire

6. Fortifică imunitatea

Vitamina E, C, complexul de vitamine B, seleniul, zincul, conţinute în nuci conferă acestora proprietăţi imunostimulatoare.

7. Luptă cu tumorile de sân

Consumul de nuci a inhibat creşterea celulelor tumorale ale sânului în studii de laborator. Cercetătorii pun acest lucru pe seama acizilor graşi Omega-3, antioxidanților și fitosterolilor prezenţi în nuci. Oamenii de ştiinţă de la Harvard Medical School au stabilit că nucile ar reduce cu 27% rata de creştere a celulelor canceroase colorectale.

8. Nucile conţin vitamină E antioxidantă

Vitamina E protejează celulele corpului contra acţiunii devastatoare a radicalilor liberi, evită procesele de îmbătrânire prematură, apără vasele sanguine contra aterosclerozei, creşte răspunsul imun al organismului şi previne cataracta.

9. Combat depresia

10. Întăresc unghiile şi părul

Bogate în cupru, micoelement esenţial pentru absorbţia şi metabolizarea fierului, nucile luptă cu anemia, fiind un aliat de încredere al frumuseții părului. Pe de altă parte fierul, calciul şi zincul fortifică firele de păr și stimulează creşterea părului şi unghiilor.

sursa: libertatea.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: nuci  studiu nuci  beneficii nuci dieta nuci  colesterol  protectie inima  alimente sanatate