Ce se intampla in organismul tau daca sari peste micul dejun

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mic dejun

In incercarea de a reduce consumul de calorii zilnice pentru a ne indeplini dorinta de a fi mai suple, majoritatea dintre noi sarim peste micul dejun. Nu exista indoiala ca acest lucru va da rezultate, dar doar pentru o perioada scurta de timp.

1. Are efecte negative asupra inimii

Potrivit unui studiu, persoanele care sar peste micul dejun au 27% mai multe sanse de a face un atac de cord, in comparatie cu cei care servesc micul dejun.

Doctorul Leah Cahill, care s-a ocupat de aceasta cercetare, spune ca rata riscului unui atac de cord nu este atat de ingrijoratoare – dar, sustine faptul ca un mic dejun sanatos ar putea reduce riscurile.

Persoanele care evita micul dejun sunt de asemenea cunoscute ca avand o sensibilitate crescuta la hipertensiune arteriala, ducand la infundarea arterelor, iar in final la un accident vascular cerebral. 

2. Risc mare de diabet – tip 2

Universitatea Harvard a relizat un studiu care vizeaza gasirea unei corelatii intre obiceiurile alimentare si sanatatea. La acest studiu au participat 46.289 de mii de femei, pentru o perioada de sase ani.

Rezultatele studiului au fost uimitoare. Potrivit rezultatelor, femeile care aveau obiceiul de a evita micul dejun aveau un risc mai mare de a dezvolta un diabet de tip 2, decat femeile care mancau la micul dejun.

Chiar mai rau, femeile care lucreaza si si-au amanat micul dejun de-a lungul timpului, au dezvoltat un diabet zaharat.

3. Te poti ingrasa

Daca sunteti la dieta si aveti obiceiul de a sari peste micul dejun, gandeste-te de doua ori. Potrivit studiilor efectuate asupra impactului negativ al micului dejun, persoanele care nu mananca dimineata, sunt dispuse riscului de a se ingrasa.

Daca nu mancati la micul dejun, pe timpul zilei se mareste dorinta de a manca alimente dulci si grase. In plus, durerile voastre de foame vor fi destul de intense si veti sfrarsi prin a manca orice.

4. Efect negative asupra energiei

Potrivit unui studiu care a aparut in anul 1999, evitarea micului dejun poate avea efecte negative asupra energiei si a dispozitiei tale. Echipa britanica care s-a ocupat de acesasta cercetare a efectuat studiul de 144 de persoane care au fost supuse unui test. Au fost impartiti in trei grupuri. Primului grup i s-a dat un mic dejun sanatos, celui de-al doilea i s-a dat doar cafea si celui de-al treilea grup nu i s-a dat nimic. Grupurile au fost monitorizate cateva ore. Potrivit studiului, cei care nu au primit micul dejun, au prezentat cele mai slabe abilitati de memorie si cele mai ridicate niveluri de oboseala.

De retinut: evitarea micului dejun duce la pierderea energiei si a memoriei.

5. Aparitia cancerului

Renuntarea la micul dejun va poate da stari de foamete pe timpul zilei. Acesta creste riscul de obezitate si sansa sa te imbolnavesti este foarte mare. Persoanele care sufera de obezitate au riscul crescut de a dezvolta cancerul.

6. Afecteaza functiile congnitive

Includerea micului dejun in regimul zilnic va va conferi o mai buna functionare cognitiva. Un studiu a fost realizat pe un grup de adolscenti cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani. In primul stadiu, grupului i s-a permis sa ia micul dejun, iar in cel de-al doilea, grupului i s-a interzis sa ia micul dejun.Rezultatele au fost interesante. Potrivit rezultatelor, cand grupul a luat micul dejun, functiile lor cognitive au avut o mai mare precizie decat atunci cand nu au mancat.

7. Poate cauza migrene

Hipoglicemia este termenul medical utilizat pentru a indica nivelul scazut de zahar. Renuntarea la micul dejun declanseaza o scadere masiva a nivelului de zahar din sange si duce la eliberarea hormonilor care ar putea compensa nivelurile scazute de glucoza. In acest fel, creste tensiunea arteriala, declansand migrene si cauzand dureri de cap.

Deci, daca doriti sa lasati durerile de cap de-o parte, asigurati-va ca mancati la micul dejun.

8. Caderea parului

Unul dintre efectele secundare ale evitarii micului dejun, duce la caderea parului. Intr-adevar, daca consumati alimente nesanatoase nu va va ajuta prea mult – dar daca omiteti sa mancati la micul dejun, veti pierde proteinele necesare pentru intretinerea parului.

9. Afecteaza metabolismul

Masina ta va porni fara carburant? Nu. La fel se intampla si cu organismul tau cand nu mananci dimineata. Este prima masa a zilei si daca nu iti hranesti organismul, te vei simti obosita pe tot parcursul zilei.

10. Scapi de mahmureala

Micul dejun este modalitatea perfecta sa scapi de alcoolul din organism de noaptea trexuta. Un mic dejun sanatos, bogat in fier si alte minerale va ajuta sa compensati nutrientii pierduti. De asemenea, va va ridica si nivelul de energie.

Beneficiile consumului de cereale la micul dejun

sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla in organismul tau daca sari peste micul dejun