Ce se intampla in organism din cauza utilizarii excesive a internetului

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, October 28, 2015 Under: Stiri din Sanatate

O consecință neașteptată a utilizării excesive a internetului este alterarea funcției imunitare a organismului, crescând astfel riscul de a suferi de infecții, se arată într-un articol din passionsante.be.

Cercetarea realizată de specialiști de la Universitatea din Swansea (Țara Galilor) a vizat adulți de toate vârstele, dintre aceștia jumătate petreceau mult timp (în medie șase ore sau mai mult în fiecare zi) pe internet și îndeosebi pe rețelele de socializare, în timp ce restul persoanelor foloseau internetul moderat.

După ce au fost analizate o serie de date, a rezultat că persoanele dependente de internet prezintă un risc cu 30% mai mare să sufere o infecție, îndeosebi răceală și gripă, decât ceilalți care folosesc moderat internetul. Cercetătorii pun această sensibilitate pe seama slăbirii sistemului imunitar, ca urmare a unui mod de viață mai puțin sănătos, asociat cu dependența de internet. Impactul asupra imunității se exercită prin alterarea somnului (durata și calitatea perioadei de somn), comportamentul alimentar (consumarea alimentelor în fața calculatorului, îndeosebi biscuiți, chipsuri și băuturi carbogazoase), sedentarism (poziția stând și lipsa mișcării). De luat în seamă este și aspectul psihologic, legat mai ales de izolare (utilizatorul petrece multe ore singur în fața monitorului calculatorului, zi de zi) și stres (deconectarea creează o senzație de lipsă).

În ceea ce privește izolarea, relațiile insuficiente cu "lumea exterioară" și cu alte persoane nu ajută consolidarea sistemului imunitar. Această legătură urmează să fie aprofundată în studii viitoare, încheie passionsante.be.

sursa: agerpres.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: internet  imunitate  infectii  gripa  sedentarism  stiri din sanatate