Ce se intampla in organism daca bei lichide reci in zilele caniculare

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 8, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lichide reci in zilele caniculare

In zilele de canicula, organismul uman are nevoie de o hidratare suplimentara, care sa refaca pierderile accentuate prin transpiratie, aparute ca un mecanism de adaptare impotriva temperaturilor crescute.

Cele mai bune lichide pentru zilele caniculare sunt reprezentate de: apa, limonada, socata, ceaiurile (asiatice, medicinale) preparate in casa, sucurile naturale de fructe.

Efectul bauturilor foarte reci consumate vara
Este bine ca lichidele pe care le consumam (apa, ceaiuri, sucuri) sa fie la temperatura camerei. Impresia ca lichidele reci consumate in zilele calduroase ne racoresc este falsa, spun medicii. Cu cat lichidul pe care il bem este mai rece, cu atat organismul nostru consuma mai multa energie pentru a restabili echilibrul intre temperatura bauturii si cea a corpului nostru, deci va elibera mai multa caldura. 

In plus, consumul excesiv de bauturi reci poate determina vasoconstrictia, deci senzatia va fi de incalzire, si nu de racorire.

Lichidele foarte reci actioneaza negativ si asupra faringelui, laringelui si produc inflamatii la acest nivel; favorizeaza aparitia constipatiei.

Deci unui organism incalzit ii face bine consumul de lichide la temperatura ambientala. Atentie! Alcoolul, cafeaua, bauturile dulci din comert, bauturile carbogazoase ne satisfac doar pe moment setea, in realitate, ele accentueaza deshidratarea.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla in organism daca bei lichide reci in zilele caniculare