Ce se intampla in corpul tau cand renunti la carne

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru carne

Sa incluzi cat mai multe fructe si legume in alimentatie este sfatul pe care il primesti deseori de la nutritionisti ca sa ai un stil de viata sanatos. Dar cum ramane cu consumul de carne? Monica Auslander, un nutritionist celebru, a explicat pentru Insider ce se intampla in corpul tau dupa ce nu mai mananci carne.

Potrivit acestui specialist, vegetarienii au unele beneficii pentru ca au renuntat la carne, cum ar fi faptul ca aspectul pielii este imbunatatit si au mai multa energie. Cu toate acestea, in ultimul timp au parut si informatii eronate legate de ce se intampla in corp dupa ce nu mai mananci carne, care exagereaza eliminarea acestui aliment din meniu. Multi sustin ca preparatele fara carne te ajuta sa slabesti, insa acest lucru nu este neaparat adevarat. Mai exact, daca vrei sa scapi de kilogramele in plus si sa ai un meniu vegetarian, trebuie sa ai grija cu ce inlocuiesti carnea. Spre exemplu, mancarea procesata care nu contine carne poate fi la fel de periculoasa pentru silueta ca preparatele ce abunda in carne rosie.

Imbunatatesti aspectul pielii dupa ce nu mai mananci carne
O dieta bogata in fructe proaspete si legume care contin multa vitamina C reda elasticitatea pielii si astfel o sa previi aparitia ridurilor. Monica Auslander puncteaza ca eliminarea preparatelor cu multa carne poate sa reduca si inflamatia din corp.

Poti sa slabesti sau nu, depinde ce mananci
Ai auzit ca dupa ce nu mai mananci carne o sa slabesti? Nu vei avea arderi mai intense daca in loc de carne o sa continui sa consumi produse care inhiba functia metabolica, cum sunt carbohidratii rafinati si mancarea procesata.

Vei avea mai multa energie
Fructele si legumele din regimul vegetarian, prin continutul mare de apa, dar si vitamine si minerale, te hidrateaza si astfel o sa simti ca ai mai multa energie.

Parul capata mai multa stralucire
Vegetarienii care consuma multe fructe, vegetale, nuci si fasole au firul de par mai rezistent. In plus, parul nu mai are un aspect tern, ci este mai matasos si capata un plus de volum si stralucire. Si unghiile sunt mai sanatoase dupa ce nu mai mananci carne.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla in corpul tau cand renunti la carne