Ce se intampla in corp daca mananci mai des sfecla rosie?

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sfecla rosie

Probabil ca ai auzit deja despre miraculosul suc de sfecla rosie, mar si lamaie, atat de plin de antioxidanti, dar este timpul sa descoperi toate beneficiile sfeclei rosii si alte modalitati de a o include in alimentatie, regulat.

Sfecla rosie scade tensiunea arteriala si te protejeaza de bolile cardiovasculare. Consumul ei ajuta la dilatarea arterelor si impiedica formarea cheagurilor si depunerea colesterolului pe vasele de sange. In plus, continutul crescut de potasiu ajuta la intarirea muschiului inimii.

Pe langa antioxidanti, sfecla rosie este extrem de bogata in vitamine importante pentru buna functionare a organismului. Printre ele, vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic dar si fibre, magneziu, fier, cupru si fosfor. Si nu doar atat: sfecla rosie are cea mai mare cantitate de vitamina K continuta de o leguma!

Sucul proaspat de sfecla rosie are efect antiinflamator si este un remediu eficient pentru starile de epuizare fizica. Pentru efectul sau energizant, sucul de sfecla rosie este recomandat sa fie consumat dimineata.

Sfecla este una dintre cele mai laudate legume atunci cand vine vorba despre proprietatile sale anticancerigene. Ea combate aparitia celulelor canceroase si stimuleaza productia de celule rosii, fiind un stimulent excelent pentru sistemul imunitar si avand capacitatea de elimina toxinele din organism.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla in corp daca mananci mai des sfecla rosie?