Ce se intampla daca simti gust dulce fara sa fi mancat dulciuri

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru gust dulce in gura

În mod normal, simti gustul de dulce dupa ce mananci ceva ce contine zahar; ceva natural, cum ar fi miere sau fructe, sau ceva prelucrat, cum ar fi inghetata. Insa, exista unele boli care pot face ca o persoana sa experimenteze un gust dulce în gura, chiar daca nu a mancat ceva dulce, scrie healthline.com.

Cauze
Doctorii înca incearca sa inteleaga mai multe despre cauzele acestui simptom neobisnuit. Cu toate acestea, unele cauze par sa includa:
Probleme metabolice, cum ar fi diabetul, cetoza sau tulburarea tiroidiana. Tulburarile metabolice pot provoca un gust dulce în gura si o preferinta mare pentru alimentele cu gust dulce.

Probleme neurologice, cum ar fi un accident vascular cerebral, convulsii sau epilepsie. Un gust dulce în gura poate fi un simptom precoce al problemelor neurologice.


Virusi care ataca abilitatea organismului de a mirosi. Intreruperile din sistemul olfactiv al organismului pote duce la un gust dulce in gura.
Infectii ale ale sinusurilor, nasului si gatului. Anumite bacterii, în special pseudomonas, pot provoca un gust dulce în gura.
Boala de reflux gastroesofagian (GERD). Acidul din stomac poate provoca un gust dulce.

Carcinom cu celule mici în plaman. Un gust dulce este un simptom precoce al acestei afectiuni.

Sarcina. Multe femei au un gust ciudat în gura în primele etape ale sarcinii. Unele femei ar putea sa o descrie ca dulce sau metalica.
Aceste afectiuni determina un gust dulce în gura prin afectarea sistemului senzorial sau nervos al organismului. Acesta este un sistem complex de senzori afectati de hormonii din organism, astfel ca bolile afecteaza functiile acestor hormoni, provocand un gust dulce în gura.

Cand ar trebui sa vezi un doctor?
Daca întampinati acest simptom în mod regulat, ar trebui sa va programati la un medic.
Multe cauze ale unui gust dulce în gura par sa fie asociate cu sistemele olfactive si respiratorii. Alte cauze sunt asociate cu hormonii organismului (sistemul endocrin) si, de asemenea, cu probleme neurologice.

Deci, puteti alege una sau mai multe dintre specialitatile urmatoare:
ORL;
Endocrinologie;
Neurologie.
In plus se pot efectua diverse teste pentru diagnosticare:
Teste de sange pentru a verifica nivelurile de hormoni si de zahar din sange;
Teste de sange pentru a verifica infectiile bacteriene si virale;
Scanarea creierului pentru a verifica activitatea neurologica;
CT sau RMN pentru a verifica plamanii pentru semne de cancer;

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla daca simti gust dulce fara sa fi mancat dulciuri