Ce se intampla daca nu ne spalam

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Probabil si tu ai stat nespalat mai multe zile sau chiar si o saptamana, din motive usor de inteles: apa calda oprita, cu rece nu te incumeti sa te speli sau lipsa completa a apei. Cu totii am trecut prin asta. Daca credeti ca putina mizerie n-a omorat pe nimeni, ar trebui sa va mai ganditi la acest lucru. Suntem posesorii a zeci de tipuri de bacterii si 40 de tipuri de ciuperci care dauneaza corpului, care dupa o nespalare chiar si pentru o perioada scurta de timp, pot deveni periculosi pentru organism. Multi dintre acesti germeni sunt de fapt buni pentru noi, ei lucreaza pentru a elimina bacteriile rele si produc creme hidratante naturale.

Dusul este arma noastra împotriva bacteriilor rele, asa ca, daca nu facem dus în mod regulat si ne atingem ochii si gura riscam sa ne îmbolnavim. Lipsa dusului poate avea urmari destul de neplacute: - Infectii cutanate; - Umflaturi ale pielii; - Cosuri, mancarimi si cruste. Trebuie sa stii ca in primul rand o sa mirosi urat din cauza transpiratiei. In general, aceasta nu are deloc miros, dar alimentatia ta necorespunzatoare influenteaza acest lucru. Chiar daca e curata, pielea ta e plina de un milion de 'pasageri' care constau in bacterii sau ciuperci care se impart in doua categorii: cea buna si cea rea.

Daca nu te mai speli, e clar ca te umpli de mai multe bacterii pe care le impanzesti pe tot corpul si le bagi si in gura. De aici apar boli ale tractului digestiv si nu numai. Cand nu te speli mai multe zile, pielea ta acumuleaza mizerie, transpiratie, celule moarte de piele si ulei. Toate astea duc la bube, eczeme sau acnee severa peste tot (dermatita neglijata). 

Daca nu vrei sa te umpli de diferite boli, fa dus mai des de o data pe saptamana, dar nici nu exagera. Prea multa apa si gel de dus sau sapun iti usuca excesiv pielea pe care o crapa, o expun la infectii si omoara bacteriile bune care te apara. Dermatologii sustin ca este indicat sa te speli zilnic in zonele intime, la subrat sau pe fata, mai ales daca lucrezi ca medic sau faci sport. Daca esti o persoana sedentara, e bine sa faci baie de 3 ori pe saptamana.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla daca nu ne spalam