Ce se intampla daca nu iti alegi corect sutienul

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sutien

Am auzit in nenumarate randuri de riscurile care vin odata cu purtarea incorecta a unui sutien (prea mare sau prea mic), insa se pare ca lenjeria de corp nepotrivita ne poate provoca dureri de cap, mancarimi, eruptii pe piele, hernie, tendinita (inflamatie a tendoanelor) si chiar ne afecteaza postura. In jurul acestor afectiuni se afla cateva cifre ingrijoratoare. De pilda, se estimeaza ca pana la 80 % dintre femei poarta un sutien necorespunzator, care nu este potrivit cu formele sanilor lor. Iar genul acesta de sutiene pot declansa anumite afectiuni, pot irita pielea si pot afecta postura.

Expertii citati de Daily Mail avertizeaza femeile asupra problemelor serioase de sanatate care pot fi declansate de purtatul unui sutien necorespunzator. Aceeasi experti spun ca anumite afectiuni, aparent fara nicio legatura intre ele - inclusiv eruptiile aparute pe piele, tendinita si chiar indigestia - pot fi cauzate de lenjeria de corp care nu corespunde cu realitatea. Se pare ca patru din cinci femei poarta un sutien necorespunzator deoarece tind sa subestimeze latimea spatelui lor, in vreme ce supraestimeaza marimea cupei lor.

Cum sa iti alegi sutienul perfect 
Bretelele: nu ar trebui sa sape in pielea ta (sa creeze un sant adanc), ci ar trebui sa se aseze confortabil pe corpul tau, fara sa se creeze umflaturi in parti. Banda din spate unde se prinde sutienul nu ar treui sa sa se ridice (sa urce) pe spatele tau. Ca sa verifici lungimea ei, fa urmatorul test: ar trebui sa poti sa introduci cu usurinta doua degete sub materialul din spate al sutienului si un deget in fata, la centrul sutienului.
Cupele: Sanii ar trebui sa intre cu usurinta (corespunzator) in cupe. Sanii nu ar trebui sa dea pe afara sau sa lase un spatiu gol in interiorul cupei.

Sarmele de sub sutien:
Sutienele cu sarme sau fire metalice nu sunt potrivite pentru femeile cu sanii in continua crestere si dezvoltare, cum ar fi femeile insarcinate. Dar daca ai sanii mari si egali, atunci un sutien intarit cu fire sau sarme metalice te-ar putea ajuta sa te simti mai confortabil. Sarmele sau firele nu ar trebui niciodata sa iasa prin tesatura sau sa te intepe in timpul purtarii unui articol de lenjerie intima. Daca simti ca te impung in coaste, atunci cu siguranta ai nevoie de o marime mai mare. Daca sanii ies pe sub cupe si pe sub toate acele intarituri, atunci este posibil sa ai nevoie de o cupa a sutienului mai mare, dar latimea sutienului sa fie ceva mai mica.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla daca nu iti alegi corect sutienul