Ce se intampla daca iei medicamentele cu apa carbogazoasa

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 5, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru medicamente cu apa minerala

Atunci cand au nevoie de un medicament, putini se gandesc si la lichidul cu care iau pastila, de cele mai multe ori fiind multumiti cu ce au la indemana – apa minerala, suc ori ceai. Stiti insa cat de indicat este sa luam pastilele in acest mod si ce reactii au combinatiile facute? Iata:

Sucurile de fructe
Combinatia poate sa aiba reactii neprevazute. De pilda, sucul de grapefruit va face organismul sa absoarba prea mult din medicament, prea repede, in timp ce alte sucuri – precum cel de mere si cel de portocale – vor face ca organismul sa absoarba mult prea putin.

Cafeaua, ceaiul si carbogazoasele
Aciditatea si cafeina amplifica astmul in cazul celor care iau pastilele tocmai pentru aceasta afectiune.

Daca luati aspirina sau analgezice impreuna cu lichidele de mai sus, combinatia poate duce la arsuri de stomac sau stomac deranjat. Chiar si in cazul cafelei decafeinizate, acidul tot va dizolva pastile prea repede, ceea ce inseamna ca si efectul medicamentului va inceta mai devreme decat ar fi cazul. In aceastaa categorie se afla si apa minerala carbogazoasa.

Sucurile de legume si alcoolul
Amestecul de suc proaspat si pastile poate afecta ficatul si splina.

Acelasi efect este obtinut si daca luati pastile cu alcool. In plus, medicamentul isi pierde in intregime proprietatile.

Laptele
Calciul din lapte absoarbe agenti activi din medicamente si, chiar daca organismul absoarbe apoi calciul, nu se mai obtine impactul dorit si necesar al pastilei.

De asemenea, laptele are nevoie de trei ori mai mult timp sa descompuna o pastila decat apa, din cauza continutului sau ridicat de grasimi.

Concluzionand asadar, cel mai sigur mod de a lua pastile este cu apa plata.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla daca iei medicamentele cu apa carbogazoasa