Ce se intampla daca bei mult ceai

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai

Ceaiul are o multitudine de beneficii sanatoase si este ideal pentru silueta, dar este bun atat timp cat nu este consumat in cantitati mari. Proportia normala nu trebuie sa depaseasca intre 100 si 150 de pliculete de ceai. Cam atat obisnuia o femeie din Michigan sa bea in fiecare zi.

Dupa 17 ani de exces, aceasta se confrunta cu mari probleme de sanatate. Potrivit New England Journal of Medicine, ceaiul contine fluorura, iar intr-o cantitate mare, aceasta substanta duce la fluoroza scheletului, o boala osoasa rara. In urma radiografiei, medicii au descoperit ca aceste minerale s-au depus pe coloana vertebrala si au dus la calcificarea ligamentelor. Nivelul de fluorura din organismul femeii era de patru ori mai mare, motiv pentru care avea dureri insuportabile si abia isi mai misca spatele, bratele, picioarele si soldurile.

Afectiunea i-a deteriorat dantura si medicii au trebuit sa ii scoata toti dintii. Acum, aceasta nu mai bea ceai si se recupereaza. Odata fluorura eliminata, oasele incep sa se vindece. Specialistii in tratamente naturiste atentioneaza ca este important sa citim instructiunile, sa cerem sfatul medicului, sa respectam indicatiile de pe prospect, insa subliniaza ca toate ceaiurile din comert au avizul Ministerului Sanatatii.

Chiar proprietarii magazinelor naturiste care comercializeaza plante medicinale sunt de acord ca e necesara recomandarea unui medic si ca unele remedii au contraindicatii. De exemplu, ceaiul de crusin, recomandat ca si laxativ, nu se administreaza copiilor sub sapte ani, gravidelor si mamelor care alapteaza ori persoanelor care sufera de cancer colono-rectal.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce se intampla daca bei mult ceai